Grootouders voor het klimaat

presentatie op vrijdagmorgen 22 maart

Op vrijdagmorgen 22 maart is er een presentatie over ‘Grootouders voor het klimaat’. Grootouders zien hoe het klimaat de afgelopen 50 jaar al veranderd is. In Nederland zijn er veel grootouders die zich zorgen maken over de wereld waarin hun kinderen en kleinkinderen opgroeien. Zij verlangen meer actie om klimaatverandering te voorkomen. In een aantal landen is er al een beweging van Grandparents for Climate gestart, die aandacht vraagt voor klimaatverandering en ook werkt aan de oplossingen. Jogchum Kooi, zie hieronder, komt vertellen waarom hij actief is in deze organisatie.

Een aantal maanden geleden was ik op bezoek bij een kennis. Hij vertelde dat hij lid is van Senver en dat hij vaak meegaat met één van de leuke uitjes die Senver organiseert. Om mij daar beter over te informeren kreeg ik een maandblad ter inzage. Al bladerend zag ik tot mijn verrassing een artikel met een mij zeer bekende kop: ‘Grootouders voor het klimaat’. Zelf ben ik één van de actieve “grootouders”. Ik vroeg me af of er bij Senver belangstelling zou zijn om iets over onze groep en haar doel te vertellen. Dat resulteerde in een uitnodiging. Hoe de groep is ontstaan, wat we doen en wat we willen, dat hoop ik u te kunnen vertellen. Natuurlijk vertel ik u ook graag waarom ik me twee jaar geleden bij de groep “grootouders” heb aangesloten en waarom ik sindsdien regelmatig naar Den Haag reis. Ik hoop u op 22 maart te ontmoeten. Jogchum Kooi

  • Datum vrijdag 22 maart, 10.30 uur.
  • Plaats Annagebouw, het verenigingsgebouw achter de Vituskerk aan de Emmastraat 1. Het zaaltje achterin het gebouw.
  • Kosten € 3,00 per persoon. Aanmelden vooraf is niet nodig.