Stadswandeling Amersfoort

Donderdag 20 september gingen wij, 46 Senverleden, met de trein naar Amersfoort voor een stadsrondwandeling. Het was een zonovergoten dag met veel wind. Op het terras van bistro ‘t Kannetje, met uitzicht op de Onze Lieve Vrouwetoren, gebruikten we de koffie met taart, waarna drie gidsen ons kwamen afhalen voor een rondwandeling van anderhalf uur.

Hoe leuk is het om wat meer te horen over de geschiedenis van zo’n oude stad. En wat konden de gidsen daar gepassioneerd over vertellen. Over de mythe van het beeldje van de Onze Lieve Vrouwetoren, oude en moderne architectuur in het centrum en de beroemde Koppelpoort. Daar kregen we in het binnenste van de poort te zien hoe de raderen werken om de stadsgracht af te sluiten. Op weg naar de Muurhuizen stonden we even stil voor een uithangbordje met Nederlandse Bijaardschool, de opleiding voor bijaard van het Utrechts Conservatorium. Langs de muurhuizen liepen we naar de St. Joriskerk met daarachter De Hof, een groot marktplein, vol cafeetjes en restaurants.

Een prima uitvalbasis voor de lunch en om de activiteiten voor de middag te bespreken. Op de terugweg zwaaiden we nog even vrolijk naar een aantal leden, dat in een rondvaartboot voorbijgleed.

[een verslag van Renee Beekman (27-09-2018)]