Balkon-probleem eindelijk opgelost

Enkele jaren geleden werd het appartementencomplex voor senioren aan de Schoolstraat gerenoveerd. Na afloop waren de balkons voor verschillende bewoners niet meer te bereiken door de veel te hoge drempel. Heel jammer, want het vierkante balkon is een soort buitenkamer. Zeker met de laatste warme zomers was het er heerlijk toeven. Áls je er kon komen. Diverse bewoners vroegen Senver om raad, en de werkgroep belangenbehartiging kwam in actie. Leden van de werkgroep voerden over het balkon-probleem een plezierig gesprek met woningcorporatie Het Gooi en Omstreken, maar daarna… bleef het oorverdovend stil.

Daarom organiseerde de werkgroep vervolgens een bijeenkomst met bewoners in de recreatieruimte van het Schoolstraatcomplex en nodigde deskundige Erik de Lange van Huurteam Hilversum uit. De bewoners besloten door te gaan, met ondersteuning van Senver en het Huurteam. Ruud Hagen, lid van de werkgroep belangenbehartiging van Senver, onderzocht oplossingen voor het probleem, schreef conceptbrieven die bewoners naar de woningbouwvereniging stuurden, noteerde de klachten van bewoners en onderhield in samenwerking met het huurteam contact met de woningbouwvereniging HGO.

Met resultaat

Al deze inspanningen hebben geleid tot nieuwe voorzieningen aan het balkon. Op 11 oktober waren deze te bezichtigen in een proefopstelling. De meeste bewoners zijn blij met de door de HGO geboden oplossing. Met dank ook aan Corrie Mol, Senver-lid en bewoner, die namens de andere bewoners het woord voerde.

Aan dit voorbeeld is te zien dat de werkgroep belangenbehartiging van Senver belangrijk werk doet. De leden werken stilletjes op de achtergrond, ze hebben een lange adem, het zijn echte doorzetters.