Senver in de ban van nieuwe ontwikkelingen

Rond tachtig leden waren afgekomen op de najaars-ledenvergadering van Senver waar plannen voor het komende jaar werden gepresenteerd. De voorzitter wil snel door de agenda heen, zodat hij het toekomstbeeld kan schetsen. De zaal wordt nieuwsgierig maar luistert eerst geduldig naar de vele kantoor-activiteiten waarmee het bestuur de organisatie laat draaien: de invoering van de Privacywet (AVG) die ons moet beschermen tegen misbruik van onze persoonsgegevens, de totale vernieuwing van de financiële administratie. Voor het eerst in jaren is het de penningmeester gelukt deze geheel op orde te hebben.

Het wordt pas echt spannend als de Senverbus aan de orde komt. Hoe kan dat nou zie je sommige mensen denken. Er was toch geen geld voor een nieuwe bus en nu zelfs twee busjes: één voor de stadsritten en één voor de uitstapjes en in eigen beheer zodat we er zeggenschap over houden. Het zijn vrijwel nieuwe Peugeotauto’s, voor de kenners een model Partner en één vergelijkbaar met de vorige bus. Dat leidt natuurlijk tot opwinding: hoe zit dat financieel, wat hebben we betaald, hoe zit het met de reserves en de financiën voor de overige activiteiten en de hoge reparatiekosten voor de oude bus? En toch geen contributieverhoging?

Als klap op de vuurpijl wil het bestuur ook nog gaan samenwerken met Hilvertours van zorgaanbieder Hilverzorg. Als een Pater Familias legt de voorzitter het nog eens geduldig uit: we willen onze organisatie versterken en minder risico’s lopen en tegelijkertijd onze dienstverlening uitbreiden nu we over meer vervoermiddelen en faciliteiten kunnen beschikken. Alle vragen krijgen een antwoord en ook nu weer applaus, maar enkele leden zijn nog wat wantrouwend: onze vereniging uitleveren aan zo’n vermogende en grote organisatie. De voorzitter kan ook hen geruststellen.

We nemen afscheid van een bestuurslid en verwelkomen een nieuweling. Onder een zwak winterzonnetje gaan we met een glas in de hand een nieuw jaar tegemoet. Zou het ooit nog stil en saai worden bij Senver? Niet met deze club mensen.

een bericht van Wim de Wildt