10 jaar Nordic Groep

10 jaar Nordic-groep, 10 jaar sport en gezelligheid

Lopen met stokken is nog geen nordiccen. Vóor de informatiemiddag in februari van 2009 wist niemand het verschil. Na de video en uitleg van de trainers Wim, Maarten en Henja was het de aanwezigen duidelijk dat Nordiccen een serieuze sport is, geschikt voor alle leeftijden.

Snel daarna startte een groep enthousiastelingen onder leiding van de trainers in het Spanderswoud.  Na acht lessen ging het Nordiccen behoorlijk goed en werd er besloten een wekelijkse groep op te richten. Wim zou TIJDELIJK om de week een training geven om de puntjes op de i te blijven zetten.

Dat is nu 10 jaar geleden. Reden voor een feestje, vorige maand, in het restaurant van Natuurmonumenten in ’s-Graveland, een locatie waar regelmatig getraind wordt. De oud-trainers Wim (ja die, hij is er nog steeds) Henja en Maarten haalden herinneringen op samen met de andere deelnemers, er waren hapjes en drankjes, het werd een gezellige middag met veel herinneringen. Bij het afscheid werd er al geroepen: ‘dat doen we nog een keer bij 12½ jaar’. En dat gaat deze club zeker halen.