Sterrentocht, 18 augustus

Bijzondere excursie

Nachtelijke sterrentocht vanuit Amersfoort

Wil je vallende sterren spotten? Zin in een nachtelijke excursie? Ver weg van de lichten van de stad naar de lucht turen en ondertussen luisteren naar een deskundige van sterrenwacht Midden Nederland? Begin augustus kan dat. Dan organiseert fietsboot Eemlijn elk jaar Sterrentochten.

De tochten starten om 23.00 uur vanaf de vaste opstapplaats van de Eemlijn aan de Grote Koppel in Amersfoort. De boot vaart dan een stuk de stad uit. De deskundige aan boord kan veel vertellen over sterren en het heelal. Het is een bijzondere ervaring!

  • Datum vrijdagavond 18 augustus
  • Bereikbaarheid Met eigen auto naar de opstapplaats, we regelen meerijden voor wie geen vervoer heeft. Er is een parkeergarage op 3 minuten lopen van de opstapplaats. Op de boot moet je een smalle trap op.
  • Vertrek vanuit Hilversum om 21.45 uur om op tijd in Amersfoort te zijn.  Om 22.30 uur kunnen we aan boord. Rond 00.30 uur is de boot weer terug, daarna naar Hilversum. Het wordt dus echt nachtwerk.
  • Kosten € 15,-   
  • Contactpersoon voor deze dag is Judith Kortland, tel. 06-5381 4213.
  • Aanmelding: stuur een mailtje aan inschrijving@senver.nl