50 Oppeppers

Wat vond u het leukste, het mooiste of het ontroerendste in de afgelopen 50 oppeppers? (NB; vakje website kunt u gewoon leeg laten, dat krijgen we niet weg. En het e-mailadres wordt niet getoond.)

39 thoughts on “50 Oppeppers

 1. ik sluit me aan bij alle vorige schrijvers(sters) voor jullie enorme inzet en werk. Chapeau!!!!
  Heel hartelijk dank voor jullie inzet. .

 2. Wat heb ik een bewondering voor jullie! Zo lang achter elkaar steeds maar weer iets zoeken. Een pluim met een griffel en een zoen van de juffrouw. (Ouderwets gezegde)👍

 3. Volgens mij had ik ook POSITIEF GEREAGEERD.
  Dan nogmaals bij deze, erg leuk en ontspannend allemaal,
  Met respect,
  Jan en Gilia van Vliet

 4. Vind het heerlijk bijna iedere dag door jullie opgepept te worden. Hartelijk dank daarvoor en ga zo door alsjeblieft! Jullie doen een heel goed werk!
  hartelijke groet,
  mvthor

 5. Enthousiast open ik elke morgen de mail Gister: hé, geen oppepper? O ja, het is woensdag. Prima dat jullie Ook aan jezelf denken. De muziek en de grapjes zijn mijn favorieten. We kijken nu ook via de TV naar YouTube en dan verval je van het ene in het andere wat de moeite waard is. Als jullie nog iets minder willen oppeppen dan lijkt mij dat ook prima hoor.

 6. Kreeg dit adres van een zus. Wat een leuk initiatief en hulde voor de enthousiaste redactie.. Wonend in Limburg was het tot nu toe behelpen met gemberkoekjes van AH. Heel hartelijk dank voor het heerlijke recept van “echte” gemberkoekjes.
  Ze zijn verrukkelijk.

 7. Ik ben niet zo van het reageren,
  Maar jullie verdienen een dikke pluim.
  Alles met veel genoegen bekeken en de grappigste filmpjes doorgestuurd naar mijn zusjes en kinderen.

 8. Beste Senver-mensen ( en de lezers natuurlijk ook!)
  Mijn vrouw en ik zijn een jaar geleden hier komen wonen en voelen ons bevoorrecht dat we hier nu mogen zijn. Dat wordt mede veroorzaakt door jullie geweldige initiatief van deze oppeppers! Ik kan niet zeggen waarvan we het meest genieten. We zijn fans van Herman Finkers, houden van mooie muziek en genieten van een mooi gedicht. Nou dan zit je hier goed. We scheppen bij onze familie elders in het land op over deze site, sturen dagelijks van alles aan ze door en laten zo anderen ook nog mee genieten. Hulde aan jullie allen en… als jullie kunnen,ga nog even door svp…

 9. Mijn oprechte bewondering voor jullie inzet, creativiteit en
  doorzettingsvermogen, echt top. Iedere Oppepper geeft je
  als het ware een link met de maatschappij! De gedichten,
  haiku’s, het feuilleton, de muziektips en de filmpjes: heerlijk!
  En als digibeet (ik loop 10 jaar achter op het internet) vind ik
  YouTube een eye-opener. Reuze bedankt.
  Overigens heel begrijpelijk dat jullie wat gas terugnemen.
  Met warme groet,

 10. Veel respect voor alle oppeppers.
  En gefeliciteerd met de 50 ste !!! Chapeau !!!
  Heel dikwijls stuur ik ze door en krijg daarop
  de reacties “hadden wij ook maar zo’n Senver hier!
  Vooral de muziek, de cabaret en grapjes en dansjes
  vrolijkten me op!
  Succes met de verdere oppeppers
  wie weet hoe lang nog??? Vooral volhouden…,

 11. Wat een fantastisch initiatief deze oppeppers. Ik heb vooral veel plezier beleefd aan de gedichten en de knutsel-ideeën. Ook de aanwijzingen om iets te tekenen/schilderen in de trant van bekende schilders heeft mij erg geïnspireerd.
  Dank aan al diegenen die deze oppeppers samenstellen👍

  Hebben jullie misschien een tip hoe ik de dingen die ik leuk vind kan bewaren in een document, zodat ik ze op een later tijdstip weer makkelijk kan terugvinden. Ik werk op een Ipad van ongeveer 3 jaar oud.

 12. Gisteren vroegen jullie om een reactie, vandaag na “Island in the sun” van Harry Belafonte, besef ik wat het geheim van de Oppeppers is: er gaat een vakje open naar je verleden, naar de schatkist van je jeugd. Voor mij is dat het beseffen dat ook ik aan de hand van mijn vader in de zon gelopen heb. Dat hij, zó getekend door WOII, wel degelijk geprobeerd heeft een goede vader te zijn.
  Elke dag geeft de Oppepper zo’n onverwacht inkijkje, een ontdekking, een bevestiging, een mogelijkheid. Als zo’n ouderwetse adventskalender, nu al met 51 open klepjes. Soms is het de cartoon, soms de praktische tips, dan weer de (koor)muziek, een filmpje, de haiku’s, alles doet mee. En niet alleen naar het verleden, ook over de grenzen, naar de toekomst.
  Te weten dat al die bevlogen redactieleden dit voor elkaar krijgen, dat alleen al is “goed voor de ziel” (uitdrukking van mijn zusje Jacqueline)
  Dankjulliewelwelwel, allemaal.
  PS goed dat jullie van 7 naar 5 gegaan zijn. Zo blijven de schatkisten heerlijk vol.

 13. Heb genoten van jullie opkikkers! In de eerste plaats het feuilleton en daarna alle grappen, cartoons en filmpjes. Van het een naar het ander. Balletvideo’s deden me weer wat gracieuser bewegen (dus nu wat voetletsel als gevolg) maar ook mijn jeugd herleven. Ook bewondering voor het knutselen. Nogmaals hartelijk dank

 14. Hallo oppeppers,
  Lumineus idee. Het meest gelachen heb ik om de filmpjes. De verwijzing naar Top of the pops was heel erg leuk. Maar ook de link naar The Rose door Bette Midler heeft mij geraakt. Ik heb lekker meegezongen. Een kippenvellied.
  Heel veel dank voor jullie inzet en van alle anderen. Lees graag verder.
  Hartelijke groet, Gineke Sleeboom

 15. Lieve auteurs van de feuilleton,

  Laat Kees Kardinaal in vredesnaam voorlopig niet doodgaan!
  Hartelijk dank voor het prachtige verhaal dat zich hier in onze eigen omgeving afspeelt. Zoveel leuke vondsten en zo herkenbaar,

  Hartelijk dank

 16. Geen speciale voorkeur, maar ik heb met veel plezier gekeken en geluisterd. Ik denk / hoop en weet eigenlijk zeker dat jullie ook heel veel plezier gehad hebben met het maken van zoveel oppeppers. Bedankt !

 17. Allereerst mijn compliment voor de “opkikkerploeg”. Geweldig
  Dat jullie dat iedere dag voor elkaar kregen. Ik heb altijd
  Alles gelezen, vaak hardop gelachen in mijn eentje. Letterlijk
  Een opkikker. Nogmaals alles vond ik fijn, maar het meest
  Genoot ik van de cartoons, cabaret en de filmpjes. Echt het
  Allerleukst en schattigs vond ik het olifantenfilmpje.
  Ga zo door en veel succes gewenst. Hartelijke groet.

 18. Geweldig, heel veelzijdig,leuk leerzaam en creatief.Knap gedaan Zelf ben ik niet zo handig met de computer en heb er nog iets door geleerd. Klasse ! Veel liefs en sterkte.

  1. Heel veel dank voor jullie initiatief en inzet om iedere dag weer een nieuwe oppepper te verzorgen.💐
   Kan me ook voorstellen dat het jullie af en toe te veel wordt.
   Genoten heb ik vooral van de muziek en verder de filmpjes en het cabaret!

 19. Als eerste kwam bij mij in herinnering de rondleiding in de tentoonstelling Jan van Eijck, die ik ws moet missem.
  De bijzondere muziekfragmenten, waarvan ik niet wist dat
  ze beschikbaar waren Kortom er ging een wereld voor me open op velerlei gebied.
  Daardoor kwam ik bijna tijd “tekort”
  Bijzonder de Haiku’s die vaak toepasselijk gekozen waren.
  Tot slot : de niet aflatende inzet van alle medevormgevers en
  vooral de intiatiefnemers van deze oppeppers ( je moet er
  maar opkomen!)

 20. Geweldig Helmi, Henja en Ineke dat jullie de Oppepper 50 dagen geleden gestart zijn. Wie had kunnen denken dat zoveel mensen er dagelijks van genieten!!
  Voor mij is het dagelijks ontvangen al een plezierig begin van de dag. De muziek, ballet, filmpjes, niet te vergeten het feuilleton, beweging teveel om te noemen en uit te kiezen.
  Respect en bedankt hiervoor en fijn dat jullie in afgeslankte vorm nog even doorgaan.

 21. Lieve mensen, ik wil geen keus maken: het feit dat de oppeppers er zijn is mooi en ontroerend; dat we met zijn allen in hetzelfde schuitje zitten, dat er voor ons gezorgd wordt en dat er via jullie van alles gezien/gehoord/beleefd kan worden in deze periode van onzekerheid. Het is voor mij een reddingsboei.

  1. Voor mij zijn het ook de filmpjes, mede omdat ik door doofheid teksten vaak niet kan verstaan. al met al is het een heel leuk initiatief. Ga vooral door

 22. Ik kijk iedere ochtend naar uit voor jullie oppepper, heerlijk om de dag mee te beginnen. Ik vind alles leuk, zo kom in de ochtend wel door. Heel hartelijk bedankt. Chapeau

 23. Mooiste oppepper: de bemoedigende aanbeveling om in beweging te blijven, ook tijdens het huishouden onder de inspirerende leiding van de Ierse dansers.
  Ik ben al aan het oefenen (gelukkig heb ik 10 eieren).

 24. In het begin waren en vooral de grapjes over corona en de leuke filmpjes. Maarde prachtige muziek boeit mij nu heel wat meer! En omdat ik dan meteen op YouTube terechtkom, valt er nog steeds meer te bekijken.
  Het is in ieder geval zo dat ik de kleine klusjes die ik had klaargelegd om de tijd te doden gedurende de lock-down nog steeds moet doen.

 25. De oppeppers zijn gew.eldig. ik heb van elke uitgave genoten. Vooral van het cabaret en de koren en klassieke muziek. Heel hartelijk dank vanuit Tergooi
  Noord waar ik nu ben na eerst in het AMC te hebben gelegen. H.gr. Gert Hofstee.

 26. Wat geweldig zoveel als er door het oppepper team gepresteerd wordt. Helaas leef ik met een geweldige achterstand door de prive sfeer.. Hierdoor kan ik niet voldoende tijd niet besteden aan alle 50 oppeppers. Hoe graag ik daar ook de tijd voor zou willen nemen. Grote bewondering voor al jullie werkzaamheden en zoekopdrachten. Het brengt mij weer op ideeen om zoekopdrachten te doen. als ik weer meer tijd kan gebruiken om alles op te zoeken. Voor de toekomst schrijf ik jullie ideeen op in een schrift om dat later te kunnen gebruiken.
  Wat een inventiviteit zit er onder jullie. Wat een kostbare tijd gaat daar persoonlijk in zitten. Hoeveel is dat per persoon?
  Heel hartelijk dank voor al jullie moeite en tijd die jullie aan ons geven.

 27. Vind het geweldig het eerste wat ik doe s’morgens mijn mail openen.Stuur ze door aan vrienden en mijn zusje die alleen zijn.
  Heel veel lieve knuffels voor jullie👍💐🙏

 28. Hartelijk gefeliciteerd met dit jubileum en INITIATIEF.
  Ik weet niet welke oppepper ik het leukst vond , ik lees ze iedere dag.
  Iemand uit mijn telefoonkring zei, nu er minder verkeer is hoor ik de vogels weer en het lijkt net of ze dichterbij komen. Ook leuk, we leren als oudjes de natuur weer kennen.

 29. Goede morgen. Met plezier lees ik.ieder ochtend de oppepper. Al vanaf dag 1. Het leukste vind ik de feuilleton en de filmpjes
  Maar ook de andere onderwerpen lees ik met plezier.
  Snap heel goed dat u overgaat tot 5x per week en heb veel respect en bewondering voor uw inzet.
  Vriendelijke groet
  Marga van Maanen

 30. Ik kreeg dit adres pas van een vriendin , kijk maar of je het leuk vind. En zeker nu in deze crisistijd is het een leuke afleiding. Vooral de filmpjes maar ook de andere dingen werden gezien.
  En ………nu gaan jullie minderen wat jammer.!!!!!!

  bedankt met vriendelijke groeten Meta

  1. Fijn dat je het leuk vindt Meta Kuiper. Ik vind het ook leuk, daarom stuurde ik jou het adres door. Ik kom er alleen niet aan toe om alles te bekijken. Maar het is tenminste wat anders dan alleen maar corona.
   Senver, bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.