Excursie Marker Wadden

22 juli (volgeboekt) en 2 augustus

Ook zo genoten van de documentaire over de Marker Wadden van zondag 30 mei ?Het nieuwe stukje Nederland: een groep natuureilanden die nieuw leven in het Markermeer brengen. Vijf jaar geleden begon in het Markermeer aan een uniek project: de aanleg van Marker Wadden. En nu al te bezoeken. Zet met Senver  je eerste stappen op Marker Wadden.

GEGEVENS

We vertrekken om 8.45 uur vanaf Lopes Dias en om 9.00 uur vanaf cafetaria Jan Kruis bij winkelcentrum Kerkelanden. Kosten € 44,50 per persoon. Bij een lidmaatschap van Natuurmonumenten krijg je € 5,00 korting, onder vermelding van het lidmaatschapsnummer bij inschrijving.

PROGRAMMA

We vertrekken om 10.00 uur met de boot vanaf de haven in Lelystad. Op de boot en in de bus zijn mondkapjes verplicht. Na een tocht van ongeveer een uur arriveren we op het hoofdeiland. Aldaar is er in het strandpaviljoen een mogelijkheid om koffie met een kleine versnapering te nuttigen. In verband met de coronamaatregelen zit dit niet inbegrepen in de reissom. ieder wandelt op eigen gelegenheid over het eiland , ook dit weer vanwege de coronamaatregelen.
Er zijn twee wandelroutes uitgezet, die je de mooiste plekken op het eiland laat zien. De Kustroute op Marker Wadden van ongeveer 7 kilometer brengt je langs de buitenrand van Marker Wadden. Het ene moment geniet je van het serene uitzicht over het Markermeer. Het andere moment loop je midden tussen de luidruchtige vogelkolonies. Op de Vogelvluchtroute op Marker Wadden maak je in vogelvlucht kennis met de nieuwe natuur van Marker Wadden en kun je van de vogels genieten die voedsel zoeken op de slibvelden. Deze route is ruim 3 kilometer lang.

We adviseren om zelf een lunchpakketje mee te nemen en zeker een flesje met drinken. Rond 14.30 uur vertrekken we weer van het eiland en zijn dan tegen 17.00 uur weer in Hilversum.

Opgeven via inschrijving@senver.nl Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen door de 1 ½ meter regel,  zowel in de bus als op de boot. Vergeet niet het lidmaatschapsnummer van Natuurmonumenten door te geven indien van toepassing. Als het snel vol zit, proberen we een tweede excursie te organiseren.

VOGELS KIJKEN

Bij het Eilandpaviljoen kun je terecht voor koffie of thee met wat lekkers. Je zit er heerlijk op het ruime terras met een schitterend uitzicht. Op de informatiepanelen lees je meer over het project. Of kijk in de filmzaal naar de interessante beelden van Marker Wadden, van zowel onder als boven water.

UITZENDING TERUGZIEN?

‘Marker Wadden, een wonderbaarlijk natuurverhaal’ van natuurfilmer Cees van Kempen over de opbouw en razendsnelle natuurontwikkeling, terug te kijken op NPO Start