Activiteiten van Derden

Nieuwjaarsconcert
Globe Senioren Ensemble & Globe Kamer Ensemble

Op zaterdag 12 januari zullen twee ensembles van Globe weer de handen ineen slaan om een mooi nieuwjaarsconcert te presenteren. Om 10.30 uur in Studio 8 van het MCO begint het programma, waarin beide ensembles beurtelings laten horen waar zij het afgelopen half jaar aan gewerkt hebben. 

Het Globe Senioren Ensemble speelt niet alleen instrumentale klassieke werken van Händel, Fauré en Elgar – zoals het bekende ‘Salut d’Amour – maar geeft ook ruim baan aan de zangers in het gezelschap. ‘O mio Babbino Caro’, ‘Smile’ en Russische Zigeunermuziek zorgen voor een mooie afwisseling.

Het Globe Kamer Ensemble speelt vervolgens werken van Purcell, Saint-Saëns en Ketèlby. Deze laatste componist neemt ons mee naar een Perzische markt, compleet met slangenbezweerders, een oosterse prinses en kameel-drijvers. De pianiste uit de groep zal een deel uit een pianoconcert spelen dat Mozart op 9-jarige leeftijd schreef.


  • Aanvang 10.30 uur, het concert duurt ongeveer een uur. Daarna is Café Elling in de hal van het MCO geopend om gezellig een kopje koffie te drinken.
  • Adres  Muziek Centrum van de Omroep,  Heuvellaan 33.
  • Toegang gratis


Lezing over World Press Photo 18

Deze maand staat de lezing in Museum Hilversum in het teken van de tentoonstelling World Press Photo, een wereldberoemde fototentoonstelling met journalistieke beelden uit het afgelopen jaar. Ook zijn de werken van de storytelling wedstrijd te bekijken. De tentoonstelling is het resultaat van een wereldwijd uitgezette wedstrijd onder fotojournalisten: je kunt urenlang dwalen langs verhalen uit de hele wereld. De lezing vormt een terugblik op het veelbewogen jaar. Stef van Breugel en Veronique Jansen van het museum verzorgen de lezing en bespreken de werken. Na afloop kunt u de tentoonstelling bekijken.


  • Datum maandag 14 januari
  • Tijd 11.00 uur (ontvangst vanaf 10.30 uur).
  • Kosten  met Museumkaart gratis, anders € 5,00
  • Aanmelden bij Veronique Jansen, liefst per e-mail: communicatie@museumhilversum.nl of anders via telefoon 035-5339601.

De Venezolaanse fotograaf Ronaldo Schemidt won de World Press Photo met zijn foto van een brandende demonstrant in Venezuela.

De man op de foto is de toen 28-jarige José Víctor Salazar Balza. Samen met duizenden anderen komt hij op 3 mei 2017 in aanvaring met de oproerpolitie in de hoofdstad Caracas, de geboortestad van Schemidt.

Volgens de jury representeert hij niet alleen zichzelf die in brand staat, maar ook het idee van een brandend Venezuela. Salazar overleeft het incident, maar loopt wel eerste- en tweedegraads brandwonden op.