Biologische bloemsierkunst

Workshop Pluk & Schik

In de Workshop PLUK & SCHIK van Toma Smit leer je alles over het plukken van biologische bloemen. Wanneer pluk je? Wat pluk je? Hoe pluk je? We gaan samen het veld in bij Tuinderij landinZicht op Landgoed de Rading en plukken de allerschoonste bloemen van het land,  om er vervolgens een bijzonder boeket van te schikken. Korenschoof of in je eigen favoriete vaas. Ook krijg je verzorgingstips voor de bloemen en vaas.

Praktische informatie

  • Datum Woensdagmorgen 31 augustus (aanvankelijk gepland voor 27 juli, maar opgeschoven)
  • Plaats Landgoed De Rading
  • Docente Toma Smit, bloemendeskundige
  • Kosten € 25,00 – dat is inclusief de bloemen

Aanmelden

Meld je aan door een e-mail te sturen naar inschrijving@senver.nl

Biologische bloemen?

Nog geen 1% van het gehele bloemenareaal in Nederland is biologisch. Biologise bloemen worden momenteel alleen nog maar op kleinschalige wijze geteeld. Daarom werkt Toma samen met lokale tuinderijen waar al langere tijd biologisch wordt gewerkt. Tuinderij landinZicht op Landgoed de Rading op de rand van Hilversum en Loosdrecht is zo’n voorbeeld. 

Bij biologisch telen worden geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruikt en er wordt in de volle grond (buiten, met respect voor de natuur, het ecologisch evenwicht en de seizoenen) geteeld. Niet in verwarmde kassen, niet op substraten, geen genetische modificatie.  Onze tuinderijen zijn een waar paradijsje voor bijen en andere insecten.