Creatieve start van ‘Vriendschap geeft het leven kleur’

Je kunt Senver gebruiken om nieuwe vrienden en kennissen op te doen.  Er zijn genoeg activiteiten om bij aan te sluiten. Maar hoe dan, is de vraag vaak. Hoe vind ik aansluiting?

Om het thema Vriendschap dit voorjaar centraal te stellen, beginnen we met een creatief project. Eerst gedichten lezen en maken over ‘Vriendschap’, daarna die gedichten vormgeven in grafiek. Hieronder lees je wat het precies inhoudt.

Vriendschap in woord en beeld

Dichten

We gaan onze gedachten en ideeën over vriendschap verwoorden in korte gedichten. Gedichten kunnen ‘gestolde’ levens zijn, wat je meemaakt of wat je hoopt en denkt kun je in een gedicht heel compact weergeven.

Onder leiding van voormalig stadsdichter Robert Grijsen leer je in twee bijeenkomsten hoe je daarin je eigen vorm kunt vinden. Met richtlijnen en advies schrijf je je persoonlijke gedicht(en).

Gedichten vormgeven, printen, drukken

Met de gedichten in de hand gaat het project verder in het Grafisch Atelier aan de Noorderweg. De gedichten die je gemaakt hebt, of één daarvan, ga je vormgeven in grafiek. Met een linoleumsnede bijvoorbeeld, of met monoprint. Het voordeel ervan is dat je niet goed hoeft te kunnen tekenen om tot mooie resultaten te komen. Ook dit gebeurt onder leiding van een professionele docent, Matty de Graaf, zelf grafisch kunstenaar, en docent in het Grafisch Atelier.

  • Data Dinsdagmiddag 4 en 11 april, 13.30 – 16.00 uur
  • Waar Grafisch Atelier, Noorderweg 96B
  • Docent  Matty de Graaf

Kosten 

Voor de vier lessen samen € 60,00, incl. koffie en thee. En inclusief de expositie, zie hieronder.

Exposeren

De resultaten zullen uiteindelijk worden samengebracht in een mooie expositie in de galerie/Kunstwinkel ART Hilversum, Kerkstraat 92. Dat betekent dat er een vijfde bijeenkomst volgt om het werk dat tot stand gekomen is, ‘expositie-klaar’ te maken. Je werk tonen in een heuse expositie, en een evenement maken van de opening, hoe tof is dat! De expositie zal in de maand mei plaats vinden (of in een deel van de maand).

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor de lessen gedichten schrijven en gedichten vormgeven en exposeren, door een mailtje te sturen naar inschrijving@senver.nl. Je ontvangt een bevestiging en een overzichtje wie er nog meer mee doen, en een factuur natuurlijk.

Lezingen en workshops

Rond het thema ‘Vriendschap’ komen ook lezingen en workshops. Daarover later meer informatie. Wil je meedenken? Stuur een mailtje aan info@senver.nl