Dagtochten met de Touringcar

Kastelentocht met de touringcar over de Utrechtse Heuvelrug

Eén van de mooiste natuurgebieden in het midden van ons land is de Utrechtse Heuvelrug.

Verscholen in de parkbossen die dan in herfstkleuren gestoken zijn, liggen talrijke kastelen, die vroeger werden bewoond door de heersende adel. Door het vallen van het blad zijn de kastelen in het najaar goed zichtbaar en de gids die ons begeleidt in de bus zal over elk kasteel leuke wetenswaardigheden vertellen.

We genieten eerst vanaf 12.00 uur van een 3-gangen diner-jachtschotel in Restaurant Boschzicht in Scherpenzeel. Daarna komt een gids in de bus voor de kastelenrondrit.

Na de rondrit komen we weer terug voor een laatste consumptie bij Restaurant Boschzicht, deze is voor eigen rekening.

 • Datum woensdag13 november
 • Vertrek in Noord om 10.15 uur vanaf Wijkcentrum Lopes Dias. Hiervoor aanmelden bij Henny Slim, tel. 035-6219414 op vrijdag 1 november tussen 10.00 en 12.00 uur.
 • Vertrek in Zuid om 10.30 uur vanaf Cafetaria Jan Kruis Kerkelanden. Hiervoor aanmelden bij Klara van den Born; tel. 035-6247016 op vrijdag 1 november tussen 10.00 en 12.00 uur via e-mail kvandenborn<AT>ziggo.nl. E-mailen kan op meerdere dagen natuurlijk.
 • Thuiskomst tussen 17.30 en 18.00 uur.
 • Kosten € 36,00 per persoon. Nadat u hebt gehoord dat u mee gaat kunt u het bedrag overmaken op bankrekening NL69 INGB 0007 3896 93 t.n.v. Seniorenvereniging Hilversum onder vermelding van Dagtocht Utrechtse Heuvelrug.

Naar Kerstmarkt in Maastricht

De bus van Jan van Dijk rijdt op vrijdag 13 december in de aanloop naar Kerst naar het gezellige en bourgondische Maastricht. Het Vrijthof is compleet omgetoverd in een stukje Magisch Maastricht met een nostalgische uitstraling.

Maastricht is in december vol winterse taferelen zoals een schaatsbaan, talloze houten kramen waar je naar hartenlust kunt proeven van lekkernijen en cadeautjes kopen voor onder de kerstboom. Er is een heus stukje Dickens te beleven in de nagebouwde Dickens Village en er zijn oude ambachten. Het hele centrum van Maastricht doet mee.

Op de heenreis wordt er in de bus gezorgd voor koffie met koek. In Maastricht aangekomen kun je op eigen gelegenheid de Kerstmarkt op het Vrijthof bezoeken en ronddwalen in de leuke straten in en rond het centrum. Op de terugreis doen we een (weg-)restaurant aan waar een ieder zelf kan kiezen om nog wat te drinken of te eten.

 • Datum vrijdag 13 december
 • Vertrek 9.00 uur bij woon/zorgcentrum Lopes Dias op de hoek van Lopes Diaslaan
 • En om 9.15 uur bij Cafetaria Jan Kruis, aan de zijkant van winkelcentrum Kerkelanden
 • Vertrek vanuit Maastricht tijdstip wordt op de dag zelf in de bus bekend gemaakt
 • Aanmelden van 15 t/m 29 novemberbij Klara van den Born, per mail: kvandenborn<AT>ziggo.nl of tel. 035-6247016. Vermeld altijd tel nr. in de mail en ook bij inspreken op het antwoordapparaat.
 • Kosten € 19,95. Dit zijn alleen de buskosten en die betaalt u vooraf. Alle andere kosten gedurende de dag zijn voor eigen rekening. Als u van Klara hebt gehoord dat u mee kunt, dan dit bedrag overmaken op: NL 69 INGB 0007 3896 93 tnv. Seniorenvereniging Hilversum, onder vermelding van: bustocht Kerstmarkt Maastricht.