Dagtochten met de Touringcar

Dagtocht van november

Marius van Dokkum: bijzondere schilderkunst en rondrit door Noord-Hollands landschap

Marius van Dokkum maakt heel bijzondere portretten van gewone mensen in hun eigen omgeving. Op een heel sympathieke manier schildert hij de eigenaardigheden van die mensen en dat doet hij ook met humor wat vaak verstopt is in zijn werk.

In zijn geboorteplaats Andijk gaan we kijken naar deze bijzondere schilderijen waarbij zijn zuster ons leuke details zal vertellen.

Er is een korte lezing en in een filmpje laat Marius van Dokkum zien hoe een schilderij van zijn hand tot stand komt.

Ook maken we op deze dag een mooie rondrit door het Noord-Hollandse landschap met zijn pittoreske dorpjes als De Rijp.

We rijden eerst naar Wijdenes waar in Restaurant De Egelantier om 12.15 uur een lekkere lunch voor ons klaarstaat.

Om 14.00 uur worden we in Andijk verwacht bij Expo de Mantel waar we worden ontvangen voor de expositie van Marius van Dokkum. En ook hier staat er een kopje koffie met koek voor ons klaar.

 

  • Datum woensdag 14 november
  • Vertrek: om 10.15 uur van Lopes Dias en om 10.30 uur vanaf cafetaria Jan Kruis, Kerkelanden
  • Aanmelden:  op donderdagmorgen 1 november tussen 10.00 en 12.00 uur bij Henderkien Slim, tel. 035-6219414 als u opstapt bij Lopes Dias en bij Klara van den Born, tel. 035-6247016 of mail: kvandenborn@ziggo.nl als u opstapt bij Kerkelanden.
  • Opmerking: Bij meer dan 60 aanmeldingen wordt er geloot en de deelnemers die zijn uitgeloot worden bij de volgende dagtocht als eerste uitgenodigd om aan te geven of zij dan met die tocht meewillen.
  • Kosten:  € 38,00 per persoon. Pas als u van Klara/Henderkien heeft gehoord dat u meekan, kunt u het bedrag overmaken op banknummer NL69 INGB 0007 3896 93 tnv. Seniorenvereniging Hilversum o.v.v. Marius van Dokkum.


Naar de Kerstmarkt in Aken

De derde themadagtocht van dit jaar gaat in de decembermaand naar Aken. We gaan met de bus van Jan van Dijk naar deze knusse kerstmarkt. Bij de Dom van Aken, in de smalle straatjes proef je de sfeer van het traditionele centrum omgetoverd in kerstsfeer en rondom het stadhuis vind je tal van stalletjes waar je natuurlijk glühwein, crêpes en andere lekkernijen kunt proeven. Maar ook zijn er kraampjes met heel leuke spulletjes voor onder de kerstboom. Let eens op de ‘Akense Printen’, dit is een pop gemaakt van kruidkoek, leuk en lekker.

Op eigen gelegenheid en in eigen tempo kunt u een hele middag genieten en komt u vast al in kerststemming.

Op de heenreis zorgt Marianne van Dijk voor heerlijke koffie met koek in de bus en maken we zo nodig een korte sanitaire stop.

De terugreis wordt na vertrek uit Aken bij Nederweert onderbroken waar een ieder naar eigen keuze in het AC restaurant nog wat kan drinken en eten.

Bij deze reis betaalt u alleen vooraf de buskosten. Alle andere kosten gedurende de dag zijn voor eigen rekening.


  • Vertrek: Donderdag 13 december om 9.00 uur bij woon/zorgcentrum Lopes Dias op de hoek van de Lopes Diaslaan en om 9.15 bij cafetaria Jan Kruis aan de zijkant van winkelcentrum Kerkelanden. Om 17.00 uur vertrekt de bus weer vanaf de parkeerplaats Brendplatz (zie onder bij aanvullende reisinformatie). Rond 21.00 uur zijn we weer thuis.
  • Aanmelden: Vanaf donderdag 15 november t/m vrijdag 30 november bij Klara van den Born, per mail: kvandenborn@ziggo.nl of tel. 035-6247016. Vermeld altijd uw telefoonnummer in de mail en ook indien u inspreekt op antwoordapparaat.
  • Kosten:  € 20,00 per persoon. U betaalt pas als u van Klara hebt gehoord dat u meekan. Het bedrag dan overmaken op banknummer NL69 INGB 0007 3896 93 ten name van Seniorenvereniging Hilversum o.v.v. Kerstmarkt Aken.
  • Aanvullende reisinformatie: Bij aankomst in Aken moet de bus parkeren op de Brendplatz, dat is 1,2 km. verwijderd van de kerstmarkt. Vanaf de parkeerplaats rijden er pendelbussen heen en weer. U koopt een enkeltje voor € 2,00 of retour voor € 3,00. Natuurlijk kunt u ook lopen als u na de wat langere busrit de benen graag wilt strekken.