Eén jaar Oppeppers

Wat vond je het mooiste, leukste, meest interessante onderdeel van de Oppeppers?

16 thoughts on “Eén jaar Oppeppers

 1. Beste mensen,
  Het is steeds weer geweldig dat jullie het presteren om een nieuwe oppepper weten te maken.
  Alsof er geen einde komt aan de fantasie die jullie hebben.
  Heel veel dank hiervoor.
  Het is te hopen dat deze situatie niet al te lang meer gaat duren en wij weer kunnen ontmoeten op welke wijze dan ook.
  Voor allen een goede gezondheid gewenst.
  Hartelijke groet,
  Henderkien Slim.

 2. Ik geniet ook altijd van de kunstrubriek van Henk Roos. Hij weet steeds weer interessante schilderijen en kunstenaars te belichten.

 3. De oppeppers waren de tekens dat de Senver nog actief was.
  In een v.d.reacties staat dat Senver na de corona niet meer zou bestaan.Ik hoop toch dat dat niet zo zal zijn,want daar heb ik veel teveel mooie dingen meegemaakt.
  Degene die dat beweerde bedoelde vast de Oppepper!

 4. De Oppepper was en is nog steeds een fantastisch initiatief. Geweldig en afwisselend wat er in dit jaar ‘voor elck wat wils’ is aangeboden. Bedankt. Ik kijk er steeds naar uit!

 5. Van harte gefeliciteerd met jullie eerste verjaardag.
  Hier in Maastricht genieten nog steeds een aantal mensen 2x per week van jullie artikelen. Zeker toen us ANDRE erin voorkwam. Voor mij is het doorsturen aan plm 35 mensen de reden om contact te blijven houden met ons bridgeclubje, dat helaas nu al een jaar niet bij elkaar kan komen en we daardoor elkaar uit het oog verliezen. De Oppepper is met recht een Oppepper. Dank jullie wel voor al het werk ervoor.
  Groetjes,

 6. Los van alle mooie, fijne, leuke, ontroerende filmpjes, liedjes, gedichten, haiku’s, stukken over kunst, muziek of ballet, en niet te vergeten de feuilletons, kortom los van “de inhoud” geeft de Oppepper mij al een jaar echt t gevoel ergens bij te horen! Lid te zijn van een club die mensen met elkaar verbonden laat zijn. En als t niet fysiek lukt om die verbondenheid vorm te geven is dit zeker Second Best! Hulde en heel veel dank.
  Ik hoop dat de Oppepper blijft, ook na Corona.

 7. Jan Hinke schrijft:
  Van harte gefeliciteerd met jullie verjaardag.
  Eén jaar oppeppers: een lawine aan interessante onderwerpen in tekst en beeld.
  Het is moeilijk om daar nog enkele boven alles uitstekende ‘oppeppers’ in aan te wijzen.
  Alle onderwerpen waren de moeite waard.
  Om redenen van tijd heb ik helaas het een en ander ongelezen en ongezien moeten laten.
  Waar ik altijd wel naar keek waren de haiku’s en wijsheden.
  Ook houd ik van (plaatselijke) historische onderwerpen.
  Als ik misschien nog een tip mag geven, dan zou ik zeggen:
  jeugdprogramma’s uit de begintijd van radio en televisie,
  zoals Dappere Dodo en Sprong in het heelal.
  Die behoren tot het collectieve geheugen van alle Senverleden.
  Wat ik ook kan waarderen is het uitwisselen van ervaringen
  zoals nu met betrekking tot het vaccineren.
  Hier zou misschien een periodieke actuele rubriek van gemaakt kunnen worden
  bv nu (hoewel aan de late kant) ervaringen met stemmen per post.
  Ook zou het kunnen gaan over hoe vindingrijk iedereen is/was t.a.v.
  het kapperloze tijdperk en andere lockdown beperkingen.
  Zo zijn er misschien steeds weer nieuwe actuele onderwerpen te bedenken.
  Op die manier zou er heel veel informatie kunnen loskomen
  van een leeftijdsgroep die inmiddels heel wat levenservaring heeft opgedaan.
  Met elkaar bezitten we een enorm potentieel aan kennis (in de ruimste zin van het woord).
  Daar zouden we gebruik van moeten maken.
  Tot zover voor dit moment.
  Ik wil eindigen met jullie heel hartelijk te bedanken voor jullie geweldige prestatie.

 8. Cobi Buschmann schrijft, ik kan niet 1 favoriet kiezen, maar Het openen en de eerste zin lezen, het Paashaas je maken van koffiezakjes, de wijsheden en nu de foto puzzel rubriek vind ik echt Oppeppen. De muziek-en filmrubriek bekijk ik ook met plezier Ik hoop dat het einde van deze barre Corona tijden in zicht komt.

  1. Ja, ook ik heb enorm genoten van de originaliteiten in de Senver.
   Echt een OPKIKKER in barre tijden.
   Bij mijn familie, wonend in Canada, Amerika, Australie werd de Senver graag gelezen èn besproken in de Skype momenten.
   Het hele team wil ik graag bedanken voor jullie inzet.

   Voor Cobi……ook ik wil graag uit de Corona narigheid, maar dit betekend waarschijnlijk ook dat de Senver ophoudt te bestaan, waar kunnen wij dan nog over praten?

 9. Dag Senver Mensen.
  Ik geniet altijd van de filmpjes,.
  En de Ballet Dansers prachtig gewoon,
  Ik mis wel de uitstapjes naar musea,
  En mn dans clubje een keer in de week,
  Enfin als je de Oorlog heb meegemaakt,
  Dan weet je dat we het nog goed hebben,
  Veel liefs en vooral doorgaanvanWilly

 10. Uit de beginperiode herinner ik me een filmpje wat me heel erg ontroerde en waar ik een mooie les uit haalde die iedereen op zijn/haar tijd wel kan gebruiken denk ik . Het filmpje heette “kleine beer geeft niet op’. Heel bijzonder dat iemand het tafereeltje zag en vastlegde, het kan niet fake zijn. Een jonge beer glijdt van de besneeuwde toppen van een berg naar beneden en doet verwoede pogingen zijn moeder weer te bereiken die bovenop de berg hem staat aan te moedigen. Steeds glijdt het jong weer naar beneden, maar hij/zij geeft niet op. De verdieping was voor mij dat het wel belangrijk is bij het niet opgeven om je er van bewust te zijn dat je doel wel de moeite waard moet zijn.

  Ten tweede vond ik de podcast over de Februari-staking in Hilversum heel interessant.

 11. Gaaf, het was dus een schot in de roos,mede omdat het zoeken is naar activiteiten voor de ouderen onder ons Tot Corona toesloeg en niets meer kon en Lockdowns volgden

 12. Er is zo overstelpend veel moois en leuks en spannends en ontroerends en heerlijks te zien en horen in al die oppeppers !
  Ik kan echt niet kiezen. Vandaag werd ik diep geraakt door het lied “ik geloof”, gezongen door de vrienden van Jeroen van Merwijk.
  Duizendmaal dank!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Please reload

Even geduld...