Elke week

SeniorenCafé’s

 • Op maandagmorgen, van 10.30 – 11.45 uur in De Jonge Haan, ‘s-Gravelandseweg.
 • Op woensdagmorgen, vanaf 10.30 uur, op het terras van cafetaria Siesta in het winkelcentrum Kerkelanden.
 • Op donderdagmorgen, vanaf 10.30 uur, in de Landgoedwinkel, De Rading 1b, Loosdrecht.

Breicafe


Breicafé – op vrijdagmorgen, 10.30 uur in wijkcentrum Lopes Dias

iPad Café

Al een paar jaar bestaat de mogelijkheid voor Senver-leden om vragen te stellen over het gebruik van een iPad of andere tablets, zoals bijvoorbeeld van Samsung. Ook met vragen over een mobiele telefoon kunt u terecht in het iPadcafé. De naam ‘iPadcafé’ moet u dus ruim opvatten.

Dit inloopcafé is er elke donderdagmiddag, in de hal van de bibliotheek, ‘s-Gravelandseweg 55. De vragen worden individueel behandeld en op volgorde van binnenkomst.

Voor diegenen die al eens het iPadcafé hebben bezocht: de tijden zijn enigszins gewijzigd: vanaf 1 februari kan ieder binnenlopen tussen 14.00 uur en 15.30 uur. Voor Senver-leden is dit bezoek gratis, een kleine vrijwillige bijdrage voor Senver wordt op prijs gesteld.


Klaverjassen elke maandagmiddag

Kom gezellig maandagmiddag om 13.30 uu klaverjassen inWijkcentrum St.Joseph met leuke prijzen.

 • Entree 1 euro.
 • Informatie: Klara v.d.Born tel. 6247016 of Ditte Wortel tel. 6831466

Aqua-sport in de Lieberg

Elke dinsdagmorgen kunt u van 10.00 – 11.00 uur terecht in Zwembad de Lieberg. Dan is er speciaal voor de Senverleden aqua-sport training.

Onder leiding van zweminstructrice Sara van Dijk zullen we ritmische oefeningen in het water doen. U hoeft niet te kunnen zwemmen!

 • De lessen kosten € 4,50 per les en de koffie is gratis. De aqua-sport-training vindt plaats in Zwembad de Lieberg, Jan van de Heydenstraat 170.
 • Parkeren aan de overkant van het zwembad. Er is een bushalte voor het zwembad. U kunt er natuurlijk ook met de Senverbus komen.
 • 10% korting voor Senver Leden Verder kunt u als Senverlid 10% korting krijgen als u gaat zwemmen in Zwembad de Lieberg. U moet dan wel uw lidmaatschapspasje van Seniorenvereniging Hilversum laten zien. Verder kunt u meedoen aan fitness en Aqua-Sport.
 • De afspraken met De Lieberg zijn gemaakt door Gré Imbos. U kunt zich ook bij haar opgeven, tel. 6834428 of door te e-mailen naar greimbos<AT>hotmail.com.

Schaken, een club en een cursus

Iedere dinsdagmiddag worden om half 2 in wijkcentrum Lopez Dias de tafels bij elkaar geschoven, borden uitgeklapt en de schaakstukken in de juiste posities geplaatst. Ondertussen wordt er gelachen en een beetje geplaagd.

‘Dit keer maak ik je in’, ‘Ha, ha, dat moet ik nog zien,’ ‘Maak je borst maar nat, ik ben in topconditie.’ Grinnikend zoekt iedereen een plaatsje en een speelmaatje.

Er zijn verschillende niveaus. Bart, Hans, Bram en Diederik zijn aan elkaar gewaagd. Gijs is van de klok (schaak uitdrukking) en van het snelschaken.

Harry Sibbing organiseert deze Senver-middagen en speelt zowel met de gevorderden als met de beginners. Ja, beginners zijn er ook. Gonny bijvoorbeeld, ze speelt pas een jaar, ze vindt het wel moeilijk maar ook heel erg leuk. En ze hoopt dat iemand door dit artikel het ook eens wil proberen. Elly schaakt nu drie jaar en vertelt dat ze het eerste jaar snel voorruit ging, nu is iedere stap een uitdaging.

Een leven lang leren. Dat dat kan bewijst Ina Versteeg. Zij was 83 toen ze haar eerste schaakspelletje speelde en door de boekjes een voor een door te werken, op internet rond te kijken en vooral door het veel te doen speelt ze nu een aardig partijtje mee.

Dankzij Kees Zegwaart zijn er genoeg borden en schaakstukken, zodat, als je een keer zin hebt, rustig binnen kunt lopen en meespelen. Het is een gezellige club en er is altijd een maatje van je eigen niveau te vinden, of je nu beginner of gevorderd bent. Ook als je nog nooit geschaakt hebt ben je welkom.

Wil je meer weten? Gewoon even Harry Sibbing bellen, 06-33495722.


Bridgen, leer het ook!

Start cursus in september

Bridge is een spannend en boeiend kaartspel, waaraan je veel plezier kunt beleven. Voor senioren is dit een kaartspel een prima geheugentrainer, dat tegelijkertijd ook nog plezierig is en sociale contacten bevordert. Daarbij kun je het overal en tegen iedereen spelen.

Gré Bakker gaf bridgeles aan beginners, maar zij heeft besloten in september geen nieuwe bridgecursus te starten. Gré stopt niet helemaal, maar blijft een keer per maand haar huidige cursisten lesgeven in St. Jozef.

Het Senver-bestuur en de ‘Senverianen’ die les van Gré hebben gehad, zijn haar zeer erkentelijk voor haar inzet en wijze lessen. Dank je wel Gré!

Het stoppen van Gré betekent echter geen einde van de bridgelessen, want Frans Tournier en Herman Te Riele starten in september een bridgecursus voor beginners.

Bridgecursus voor beginners

Bridge start cursussen voor beginners op donderdag 6 september as om 13.30 uur in Wijkcentrum De Koepel in Kerkelanden.. Steeds op donderdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur.

De eerste datum is donderdag 6 september en loopt tot en met 20 december- dat is in totaal 16 keer. En gaat dan nog verder vanaf 10 januari 2019 tot en met 25 april 2019, dat is ook 16 keer.

De totale kosten voor deze 32 lessen bedragen € 96,00 (€ 3,00 per middag), inclusief lesboekje voor beginners van Berry Westra, en lesmateriaal.

 

 

Bridgeboekje

Ter ondersteuning zal in de lessen gebruik gemaakt worden van het boekje “Leer bridge met Berry Westra”, deel 1”; ISBN 90-76442-01-0. Oftewel het Klaverboekje” zoals het onder de bridgers genoemd wordt. Kosten zijn € 13,00Bingo, 3e maandagmiddag van de maand

Seniorenvereniging Hilversum gaat ook maandelijks een bingomiddag houden in het wijkcentrum de Koepel aan de Kapittelweg in Kerkelanden.

 • U bent welkom vanaf 13.30 uur, aanvang is 14.00 uur.
 • Er worden 6 ronden gespeeld.
 • Een bingokaart kost € 2,00.
 • Deze bingo-middagen trekken veel bezoekers.


Scrabble op 2e en 4e dinsdagmiddag van de maand

Elke 2e en 4e dinsdagmiddag van de maand is het heel gezellig in wijkcentrum Lopez Diaz: het is de vaste scrabblemiddag van Senver. Om 2 uur zit iedereen enthousiast met bord en letterplankje klaar om weer leuke woorden te vormen.

Dat is steeds een uitdaging, want welke 7 letters op het plankje komen blijft een verrassing.

Meestal zijn er tussen de 8 en 10 mensen. Bij een even aantal spelen we 2 aan 2, zodat ieder vaak aan de beurt komt. Sommige mensen zijn heel bedreven en spelen het spel al jaren, tot op hoog niveau. Anderen zijn heel creatief in het opvullen van open plekken, of het verlengen of verbinden van woorden. Maar hoe dan ook: het is altijd gezellig en naast het denkwerk lachen we samen om opmerkelijke vondsten.

Scrabble is een spel waarbij het uiteindelijk gaat om de hoogste score. Via blokjes met letter- en woordwaarde proberen we de 7 letters zo gunstig mogelijk op het bord te leggen, d.w.z. zoveel mogelijk punten te scoren. Maar het gaat zeker niet alleen om de punten.

Ook de combinatie of de mogelijkheid die je ziet is een bron van plezier. Is er onenigheid over de schrijfwijze van een woord of zelfs het bestaan ervan, dan is er een alleswetende en onbetwistbare scheidsrechter in de vorm van een lijvig boekwerk, waarin alle bekende woorden, werkwoorden, vervoegingen van de Nederlandse taal staan, het Grote Scrabble Woordenboek. We verbazen ons iedere keer over het aantal woorden waar we nog nooit van gehoord hadden.

Leukste woord

Het leukste woord van de afgelopen tijd:
In een eerste zet werd gelegd: BEERTJE (alle 7 letters weggelegd leverde 50 extra punten op). In een volgende zet kon dit verlengd worden tot WASBEERTJE , waarbij de woordwaarde verdrievoudigd mocht worden. Even later kon dit lange woord nog verlengd worden tot WASBEERTJESZAAD, wederom op een 3x woordwaarde-blokje. Je moet de letters maar op je plankje krijgen en de mogelijkheid dan ook nog zien.

Iedereen is welkom, aan- of afmelden is niet nodig. Wil je graag kennismaken met scrabble dan helpen we je op weg. Het is niet moeilijk en iedereen kan het leren. Een kleine waarschuwing is wel op zijn plaats: als het scrabblevirus je eenmaal te pakken heeft, dan kom je er maar moeilijk vanaf. En dat vinden we helemaal niet erg.


.