Gehoor Beluisterd

Lezing over gehoorverlies, en hulpmiddelen

In Nederland hebben zo’n anderhalf miljoen mensen problemen met hun gehoor. Ongeveer 500.000 daarvan hebben elke dag last van hun gehoorverlies. Ruim 10.000 mensen zijn doof of ernstig slechthorend. Woensdagmiddag 5 februari bent u van harte welkom tijdens een informatiebijeenkomst in het St. Annagebouw, waarbij het gehoor en slechthorendheid centraal staan.

De eerste spreker tijdens deze bijeenkomst is een oude bekende van veel mensen in Gooi en Vechtstreek: KNO-arts Pieter Goderie, 31 jaar werkzaam in het ziekenhuis in Hilversum. Hij is al enige tijd gepensioneerd maar geeft nog steeds onder meer les aan audiciens in opleiding. De heer Goderie legt uit hoe ons gehoororgaan werkt en wat de verschillende vormen en oorzaken kunnen zijn van gehoorverlies. Hij belicht dus de medische kant.

Voorzieningen en vergoedingen

Voorlichter Frans Hofstra van de werkgroep Slechthorendheid van Stichting Hoormij/NVVS geeft meer algemene informatie zoals een stappenplan voor de aanschaf van een hoortoestel en de diverse hulpmiddelen die verkrijgbaar zijn. De heer Hofstra doet dit met behulp van een PowerPoint-presentatie. Ook vergoedingen via de verzekering worden besproken.

Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen en onderbreken we de presentatie voor een koffie- en/of theepauze.

  • Datum woensdag 5 februari, 14.00-16.00 uur. De zaal is open vanaf 13.30 uur.
  • Plaats St. Annagebouw, het verenigingsgebouw achter de St. Vituskerk aan de Emmastraat.
  • Kosten voor leden gratis, niet-leden € 3,00
  • Aanmelden tinestultiens<AT>hotmail.com of telefonisch via 035-6241520.
  • Er is een schrijftolk aanwezig om het gesproken woord op een scherm weer te geven.