Hoe koud of warm?

Op welke temperatuur stook je nu? Zet je de temperatuur zo laag mogelijk, sla je een deken om ’s avonds? Vertel je ervaringen…

20 thoughts on “Hoe koud of warm?

 1. Advies voor huizen met vloer warming. Zorg dat er maar één graad verschil is in de dag- nachttemperatuur en de avondtemperatuur. Als je te veel verschil in temperatuur hebt bij een vloerverwarming moet te veel stoken om weer terug te komen op de gewenste avond temperatuur. Dat kost veel meer gas dan de temperatuur over de gehele dag gelijk te houden!

 2. Ik ben nog in het bezit van schuifdeuren. Als de gordijnen dicht gaan sluit ik ook de schuifdeuren en gaan de radiatoren in de kamer waarin in niet verblijf op de laagste stand. Zo verwarm ik een aanzienlijk stuk minder van mijn woning in de avond.

 3. Groot huis, overdag op 17,5 graden. Extra dikke trui aan. Gordijnen dicht. Snachts op 14 graden. Zodra de zon schijnt zoals vandaag, gaat de verwarming uit. Het wordt dan door de zon 22 graden.

 4. Als ik uit ga staat de temperatuur op 16 graden, als ik bezig ben met van alles, bijvoorbeeld huishoudelijk werk, koken afwassen dat soort dingen op 18 graden en ‘s avonds met een deken op 20. Maar ik ga al vroeg in bed tv kijken en dan staat de thermostaat weer op 16 graden.

 5. Wij hadden de temperatuur altijd op 20,4, en we hebben em nu eentje lager, 19,4. Met een trui aan is dat heel goed te doen vind ik. Een elektrische deken een uurtje voordat we naar bed gaan, vind ik ook ideaal.

 6. Ik heb de verwarming continue een graad lager, dat scheelt best wel iets in de warmte, dus een shawl en plaid zijn een goede toevoeging.

 7. Heerlijk op 20,5 graden . Een fijn warm huis met dubbel glas en ouderwets tapijt met daaronder heugafelt isolatieplaten .
  Van oa laminaat en tegels krijgen we letterlijk en figuurlijk al de koude rillingen .

 8. Als ik niet thuis ben en snachts staat de thermostaat op 15 graden. Als ik thuis ben, met extra vest aan en sjaal om, ook. Tenzij het een langere zit is, of met bezoek, gaat de thermostaat op 20. Eventjes. Half uurtje. Dan weer naar 15 graden.. in de andere kamers blijft de temp laag. En blijven de deuren dicht. Ben veel bewuster aam het verwarmen…

 9. Hoewel ik tot eind volgend jaar een vast contract heb zet ik de verwarming als ik thuis ben op 18 graden. Ben ik langere tijd op een dag weg dan gaat hij naar 17.
  En ‘s nachts staat de thermostaat op 16. Overweeg nu daar 15 van te maken. Het motto: alles wat ik niet gebruik hoeft niet ingekocht te worden.

 10. Ik zet de verwarming als ik thuis ZIT op 19 Gr.
  Vroeger in de winter op 22 Gr.
  In de nacht op 15 Gr. Vroeger 17 Gr.
  Ben ik even weg, gaat ie op 16 en een uur voor
  het slapen op 15 Gr.
  Aluminium folie achter verwarming huiskamer.
  Gordijnen alleen dicht als warmte niet wordt tegengehouden?
  sNachts gordijnen dicht en deuren in mijn app. op 1 hoog.
  Heb in huiskamer buitenmuur en plat dak op mijn app.

 11. met toeval had ik een jaar of wat terug een warme blaaskacheltje gehad van Eneco toen mijn verwarming uitviel ;ze waren overigens erg arrogant ;ik woonde toen nog in Maartensdijk

 12. Als alleenstaande 71-jarige, wonend in een huisje van ruim honderd jaar oud, kan ik vrij sober leven, qua temperatuur. Tot de ‘crisis’ stond de thermostaat overdag op 18 graden en ’s nachts op 15. Nu is dat resp. 17 of 16,5 en 15. Behalve dikke truien heb ik een elektrisch kacheltje voor me op de grond staan, als ik het te fris krijg. Ik koop nog een oliekacheltje, voor het geval de stroom langdurig uitvalt. Zo kom ik wel de oude koude dagen door…

 13. Wij stoken ons huis als we thuis zijn tot ongeveer 18 graden. Dat betekent dat we een extra laag kleding aantrekken en daarmee is het goed te doen.

 14. Hallo allemaal,

  Als de zon op de ramen staat is het in de huiskamer 17 graden en dan zetten wij de thermostaat op 15. Met een dikke trui aan is dat goed te doen. Is er geen zon, dan staat de temperatuur op 17 en ’s avonds zetten wij een half uur voordat de thermostaat op nacht gaat (15 graden) de temperatuur op 19 graden zodat de ergste kou uit de slaapkamer en badkamer is. In de slaapkamer en de badkamer doen we er soms 10 minuten een elektrisch kacheltje bij aan. Als we uit huis gaan zetten we de thermostaat op 15. Zo ‘spelen’ we met de thermostaat. Het scheelt enorm!

 15. De thermometer staat op 18 graden . Deze zondagochtend (9.00 uur) lig ik nog lekker onder mijn dekbed en kijk naar de flashmob Halleluja uit de Oppepper. De tranen stromen over mijn wangen van ontroering. Wat is er (hart)verwarmende dan samen zingen en zijn..

 16. Heb een grote fleece jas gekocht. Heerlijk. Ben slecht ter been en zit dus veel. De thermostaat staat op 20,5 gr. Misschien als het buiten minder koud wordt, dat ik hem op 20gr zet, maar echt niet lager. Zie wel waar het schip strandt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Please reload

Even geduld...