ICONENSCHOOL MOEDER GODS VAN DE TEDERHEID

Tentoonstelling van de ICONENSCHOOL MOEDER GODS VAN DE TEDERHEID houdt ter gelegenheid van haar eenentwintigjarig bestaan een tentoonstelling van Iconen in de Regenboogkerk te Hilversum.

Sinds 2001 bestaat er in Hilversum een iconenschool, die werkt volgens de klassieke methode, die de oprichtster van deze school, Monica Boers – van Oosterom, leerde aan de Iconschool of St. Peter’s Eastern Hill in de jaren dat zij in Australië woonde. Na vijf jaar behoorde ze daar tot de leidinggevenden. Daar schreef ze haar eerste handleiding over de techniek van iconen schrijven.

Eenmaal terug in Nederland, stichtte zij een iconenschool in Hilversum, die oorspronkelijk begon aan de keukentafel van een van de cursisten. De Engelstalige handleiding zette zij om in een Nederlandse. Later volgden de nodige uitbreidingen.

Het duurde de nodige jaren voor de St. Vituskerk de iconenschool erkende als integraal onderdeel van de St. Vitus en Willibrordusparochie. Vanaf toen stond eerst het Annagebouw en nu de Schaapskooi, eenmaal per week ter beschikking van de school.

Ter gelegenheid van haar eenentwintigjarige bestaan komt er een overzichtstentoonstelling in de Regenboogkerk, waarin prachtige werken van Monica, alsook een selectie van de beste werken van de cursisten getoond zal worden, sommigen zelfs te koop aangeboden.

Duur van de tentoonstelling: van 13 november tot 8 januari 2023 (ook tijdens de kerstdagen). Regenboogkerk, Nassaulaan 22.

Tijden waarop bezichtiging mogelijk is:

Elke zondag na de zondagsdienst tussen 11 en 12 uur. (ook: Kerst)

Elke dinsdagochtend tijdens het koffiedrinken van 10.15 tot 12 uur.