In gesprek met kunstenaars

In gesprek met twee kunstenaars op bijzondere plek in Noord

Senver pakt de maandelijkse gesprekken met kunstenaars weer op. In april gaan we op bezoek bij twee kunstenaars: Brigitte van Mechelen en Françoise Stoop. Beiden houden atelier aan de Jacob van Campenlaan, in het karakteristieke hofje dat door Willem Marius Dudok in de jaren ’50 werd ontworpen en waar plek is voor 9 kunstenaars.

Françoise Stoop vervaardigt schilderijen van juten zakken. Ze laat ze loshangen binnen een raamwerk of boetseert ze daaromheen als reliëfs. Mondriaan en Rothko zijn belangrijke voorbeelden voor haar. Daarnaast maakt ze keramiek, handgedraaid met glazuurcomposities die heel dicht bij de schilderen liggen. De kom is één van de oudste vormen van de mensheid, vindt ze.

Brigitte van Mechelen besloot tien jaar geleden te leren draaien, ging in de leer bij meesterpottenbakkers en volgde glazuurlessen. Ze begon met gebruiksgoed en nu ze het ambacht beheerst, onderzoekt ze de grenzen ervan. Voortbordurend op de vertrouwde vormen van kannen en schalen experimenteert ze verder en zo ontstaan nu autonome objecten.


  • Datum Maandag 20 april, 10.30 uur
  • Adres Jacob van Campenlaan 381
  • Kosten € 3,00 te voldoen bij begin bezoek
  • Aanmelden noodzakelijk, bij annedelaet<AT>arthilversum.nl of tel. 06-20137368