Indische recepten van Karin

Vervolg van de Oppepper van 12 juni

Ik kies voor het recept waar mijn moeder drie driftige kruisjes bij heeft gezet, en daarbij, in haar handschrift: Met witte rijst en sajur asam van groene groenten! Ik doe er sperziebonen bij. Dat is niet te moeilijk, wel pedis, maar erg lekker en super Indisch. Vraag maar aan Rob, van Roerade, Hilversum.

Bumbu Bali van vis

Ingrediënten:

  • 500 gram makreel, lekkerbekjes of gebakken schol (zelf vis bakken of gebakken vis kopen!
  • 1 ½ ui
  • 2 el sambal (sambal oelek, potje blijft lang goed in de koelkast))
  • 3 à 4 lombok rawit (pas op: kleine spaanse pepertjes, heel heet) (kan je ook weglaten)
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 ½ theelepel trassi (klein potje garnalenpasta, kan voor veel dingen gebruikt worden, blijft lang goed.
  • 3 blaadjes daun salam (soort laurierblad) kan je ook gewoon laurierblad voor gebruiken
  • 3 blaadjes djeruk purut( citroenblad), of van biologische citroen schil raspen, theelepeltje ongeveer
  • ½ kopje ketjap manis
  • ½ kopje olie
  • Azijn
  • Water.
  • Evt beetje suiker en zout

Maken:

  • In de ulekan (vijzel) (of heel fijn snijden) ui, knoflook, sambal, lombok rawit en trassi fijnwrijven (bumbu)
  • In  hapjespan olie  warm maken, bumbu fruiten, samen met de salam en djeruk purut.
  • Ketjap toevoegen, beetje water en scheutje azijn.
  • Vis erdoor roeren, suiker en zout naar smaak toevoegen.
    even doorsudderen.

Al! Lekker ja!

Witte rijst en sajur groene groenten….Aduh, so lekker!

Laat weten of het gelukt is:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Please reload

Even geduld...