Insectenlezing

Lezing ‘Insecten de baas?’

Op 22 november houdt Rob Le Febre, IVN-natuurgids, een lezing over insecten. Insecten zijn, hoe klein ze meestal ook zijn, heel belangrijk voor ons milieu. Wetenschappelijk onderzoek in opdracht van Natuurmonumenten toont aan dat ook in Nederland het aantal insecten dramatisch afneemt.

Op basis van metingen en analyses over de afgelopen decennia blijken afnamen van 54 procent (nachtvlinders) tot zelfs 72 procent (loopkevers) in natuurgebieden.

Wat kunnen wij zelf doen? Hoe kunnen we onze woonomgeving aantrekkelijker maken voor insecten, en daarmee ook weer voor andere dieren zoals vogels? Het initiatief voor deze lezing gaat uit van Senver’s commissie Duurzaamheid.

Wat meer aandacht voor insecten, dat verdienen ze wel, want ze zijn essentieel voor ons voortbestaan. Maar ze zijn soms ook lastig. Wat kunnen wij als mens doen om zoveel mogelijk in evenwicht te leven met insecten, want zonder insecten gaat het niet, zal blijken uit het verhaal van Rob Le Febre.

Hij laat veel afbeeldingen zien, en heeft er ook veel bij te vertellen. Aan het eind gaat u huiswaarts met een positief gevoel en het idee dat u wat meer weet over het belang en de veelzijdigheid van insecten en ook hoe u zelf een steentje kunt bijdragen aan de diversiteit.


  • Datum vrijdag 22 november 10.30 uur
  • Plaats St. Annagebouw, het verenigingsgebouw áchter de Vituskerk aan de Emmastraat.
  • Kosten € 3,00. Aanmelden is niet nodig.