Ja, dat weet ik nog: Zwembad Crailo

Wat zijn uw herinneringen aan Zwembad Crailo?

7 thoughts on “Ja, dat weet ik nog: Zwembad Crailo

 1. Als jongetje van 6 jaar kwam ik daar voor het eerst met mijn broertjes, dat was in 1961.
  Elke mooie dag en in de vakanties ging ik daarheen op de fiets vanuit omgeving Erfgooiersplein .
  Gesmeerde broodjes mee , en soms een fles Exota limonade .
  En af en toe een dennekoek kopen .
  Een heerlijk jeugd gehad , en een mooie herinnering aan het zwembad

 2. Dit is leuk. Mijn dochter werkt in de zorg in Hilversum en komt met regelmaat oude foto’s van het zwembad tegen. Dan maakt ze een foto en stuurt ze naar me op. Dan ben ik weer even 20 jaar. Het was 1960. Ik heb verscheidene jaren als zwemlerares gewerkt in Crailo. Ik herinner me Jan van Bilzem als badmeester. Met Nel van Vliet werkte ik samen. Ook kwam ik natuurlijk alle beroemde zwemsters met hun trainer Jan Stender tegen. Ik kwam uit Baarn op mijn oude Solex en weet nog goed hoe ik dan tegen het bruggetje op moest en altijd bijtrappen. Maar wat was het een mooie tijd.

 3. Tjepkje Gersje 13 januari 2021
  Wij gingen daar wel eens zwemmen toen de kinderen nog klein waren.en kwamen regelmatig visjes tegen.

 4. Beste leden van het Oppepper-team,
  Uit de informatie heb ik wat gegevens opgevist die mij in mindere mate bekend waren. Daarentegen heb ik van mijn kant ook aanvullende informatie die voor jullie van belang kan zijn.
  Na de sluiting van het zwembad heeft de Hr. Havekotte – ( op de hoek van de Zeedijk/Herenstraat had hij ’n kleine sigaren-winkel en was zelf fanatiek schaatser ) – het plan ontvouwd om op het voormalige terrein van het Zwembad ’n IJsbaan te beginnen voor alle Hilversummers. Ik zelf was gevraagd om Penningmeester te willen zijn. Omdat het terrein onvoldoen-de egaal was, heb ik – na mijn herhalingsoefeningen op Crailoo – contact gezocht met de Commandant van de M0-biele Colonne met het verzoek,of zijn afdeling Bulldozers in-geschakeld zou kunnen worden om de klus te klaren. Hij rea-geerde enthousiast , want hij was voort durend op zoek naar geschikte oefenterreinen, met name voor de aankomende nieuwe bulldozer-chauffeurs. Ook de korte afstand tussen Crailoo en Hilversum speelde ’n positieve rol bij zijn beslissing om positief op ons verzoek te reageren. Binnen een dag was het voormalige zwembadterrein omgetoverd in één geëffen-de vlakte . Voor Hfl. 5,00 kon men zich als lid aanmelden, en
  kinderen betaalden Hfl. 2,50 voor het hele seizoen. In deze eerste jaren hadden wij bij afwisseling redelijk koude winters en ook goed schaatsweer, wat ’n extra toeloop gaf naar de IJsbaan. Dat heeft ca, 5 jaar goed gedraaid, totdat ook matige
  winters de schaatspret verdreef en aan menig lid de contribu-tie terug betaald moest worden. Zo stierf de H’sumse IJsclub
  een definitieve dood, en was het vuur voorgoed gedoofd.

 5. Het was heel koud water, maar daar we je snel aan. Ik had een abonnement,dan kon je zo doorlopen, want het was altijd heel druk. Met vriendinnen waren we bijna elke dag daar. Op het strandje deden we allerlei oefeningen en af en toe gingen we op de bron zitten an kreeg je een mooie pauwenstaart.voOl heel bekend Jan Stender,daar heb ik een blauwe maandag bij getraind, maar dat was niets voor mij!! En vergeet niet die heerlijke dennenkoeken. 10cent en dat was een traktatie 1x in week. Er liggen goede herinneringen daar.

  1. Wat bijzonder, dat er een bron was. Ik ben er een keer met mijn zusje en oppas geweest. Was een jaar of zes. We hadden toen dunne katoenen badpakken die door elastiek draden van achter tot allemaal bobbeltjes aan de buitenkant waren gemaakt. Wij konden nog niet zwemmen en haalden onze badpakjes boordevol zand over de bodem schurend. Het was een enorm karwei ze zandvrij te spoelen weet ik nog. Dat was begin jaren vijftig.

 6. Wij kwamen in feb 1951 in Bussum wonen. Ik was toen 7 jaar. Er was een zwembad in Bussum, dat was beperkt open, gescheiden voor meisjes en jongens. Dat kostte 10 cent voor 2 uur. Vanaf dat ik 9 of 10 was kregen mijn zus en ik soms in de vakantie een kwartje, brood en water van onze moeder en liepen we naar Crailo. Ongeveer 3 km. Heen gng nog wel, maar als we rond 16.00u terug liepen en de hoogte op de Betonweg moesten nemen, zonk de moed me in de schoenen. Ik weet nog hoe moe ik was. Maar toch wilden we de volgende keer weer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Please reload

Even geduld...