Makkelijke recepten, 6

De recepten zijn van Henja Kronenburg. Heb je een suggestie? Stuur aan oppepper@senver.nl
Eerdere recepten staan op deze pagina’s:

Recept uit de jaren tachtig

Kabeljauw uit het hoge noorden

(voor vier personen)

  • 600 g kabeljauwfilets (in moten van 150 gram)
  • 1 dikke plak knolselderij (in blokjes)
  • 3 goudrenetten, gesnipperd
  • 1 uitje, gesnipperd
  • 1 blikje tomatenpuree
  • flinke scheut koffiemelk
  • zout
  • peper
  • boter

Werkwijze

Bestrijk een ovenvaste schaal met boter en leg hierop een mengsel van blokjes selderij, appel en ui. Was vervolgens de filets en droog ze af. Bestrooi ze daarna met peper en zout. Leg dan de vis op het groentemengsel. Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius of gasovenstand 5. Meng de tomatenpuree met de room en schenk dit over de vis. Dek de schaal af en laat de vis in ongeveer dertig minuten gaar worden.

Eet smakelijk!
Irene Gret

Tarte Tatin met abrikozen

INGREDIENTEN
Wat hebben we nodig:
• 200 gram gedroogde abrikozen
• 6 eetlepels sinaasappelsap
• 4 eetlepels suiker
• 1 vanillestokje of 1 zakje vanille suiker.
• 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid.
• 4 taartvormpjes of quiche vormpjes, ingevet.

DE WERKWIJZE
Verwarm de oven op 200 gr.
Wel de abrikozen in lauwwarm water.
Verwarm het sinaasappelsap met de suiker en het vanillestokje/vanille suiker ong. 10 minuten zachtjes tot een siroop. Verwijder het vanillestokje en giet de stroop in de vormpjes. Leg de abrikozen met de bolle kant naar beneden op de siroop. Prik de deegplakjes op diverse plaatsen in met een vork en leg over de abrikozen. Stop de zijkanten goed in de vormpjes. Bak de taartjes ong. 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Keer ze om. Warm zijn ze heerlijk met een bolletje kaneelijs, maar koud met slagroom of allebei ijs en slagroom smaakt ook prima.
Maak er een feestje van.