(Mid)dagje op pad met de Senverbus

Op stap met de Senverbus


Aanmelden: De uitstapjes van de Senverbus zijn voor alle Senver-leden bedoeld. Leden kunnen ook niet-leden meenemen. Mensen die buiten Hilversum of in de Hilversumse Meent wonen kunnen ook mee met de uitjes maar worden gevraagd naar de bibliotheek te komen of een andere goed bereikbare opstapplaats in Hilversum. Bij annuleren later dan een week voordat de activiteit plaatsvindt betaalt u de kosten tenzij een ander in uw plaats meegaat.

Aanmelden: op werkdagen tussen 9.00 -12.00 uur bij reserveringslijn Senverbus,tel 035-2400270, bij voorkeur in de eerste week van de maand.

Overintekening: bij teveel aanmeldingen wordt het uitstapje herhaald op een andere dag. Bij de aanmelding hoort u of u direct geplaatst wordt of dat u op de wachtlijst wordt gezet. Zodra nieuwe data bekend zijn wordt gevraagd of u dan mee kunt. Rollator: als u een rollator wilt meenemen, dit graag bij aanmelding aangeven.Snerttram Rotterdam   

De Snerttram is een bijzondere verschijning in Rotterdam. De tram ziet eruit alsof ze dwars door een pan erwtensoep is  gereden. Binnenin is de tram aangekleed met lichtjes en gordijntjes.

We maken een rondrit door Rotterdam in deze antieke museumtram uit1964 en krijgen tijdens de tramrit ook een kop hete erwtensoep keurig in een mandje met lepel en servet. Tijdens de tramrit vertelt de gids amusante weetjes, waarvan zelfs de meest doorgewinterde Rotterdammer nog nooit van gehoord heeft.

Bij voldoende tijd rijden we met de bus ook nog langs enkele bezienswaardigheden in de stad waar de tram niet komt.


  • Datum  Zondag 3 februari
  • Tijd Ophalen tussen10.00 en 11.00 uur en ca. 18.00 uur thuis
  • Kosten Voor Senver-leden € 44,00, inclusief de kosten van de snerttram. Niet-leden € 48,00.


Paleis Soestdijk 

Met Senver naar Paleis Soestdijk! Het bezoek voert door het officiële en ook oudste gedeelte van het paleis: de representatieve stijlkamers. Ook ziet u enkele privé-vertrekken van prinses Juliana en prins Bernhard.

In iedere kamer wordt u door middel van mini-tablet en koptelefoon geïnformeerd over de geschiedenis van die ruimte. Daarnaast zijn er persoonlijke verhalen, anekdotes en historische opnamen.

Na een bezoek aan de historische ruimtes is het mogelijk om de tentoonstelling over Nederlandse uitvindingen te bezoeken; die is opgesteld  in de kelder van het paleis, die tot nu toe voor het publiek gesloten was.


Voorbeeld(opent in een nieuwe tab)

  • Datum  zondagmiddag 24 februari en zaterdagmiddag 9 maart
  • Tijd ophalen tussen 12.00 en 13.00 uur en ca. 18.00 uur thuis
  • Kosten voor Senver-leden € 30,00. Niet-leden € 33,00. Dit is inclusief entree.


Paleis op de Dam met Guriev-servies

Het Paleis op de Dam is nog steeds in gebruik voor de ontvangst van koninklijke gasten.

Als er geen gasten zijn, is het paleis open voor het publiek.

Tijdelijk is ook het Guriev-servies te bewonderen dat, beschilderd met allegorische, klassieke en folkloristische motieven, onderdeel was van de bruidsschat van de Russische tsarendochter Anna Paulowna die met koning Willem I trouwde.


  • Datum  woensdagmiddag 27 februari en zondagmiddag 10 maart
  • Tijd  ophalen tussen 12.00 en 13.00 uur en ca. 18.00 uur thuis
  • Kosten  voor Senver-leden € 15,00. Niet-leden € 15,00. Toegang € 10,00. Met Museumkaart gratis.