(Mid)dagje op pad met de Senverbus

Op stap met de Senverbus


Voor uitstapjes meldt u zich bij aan via de reserveringslijn van Senver: 035-2400270, elke werkdag van 9-12 uur.

De uitstapjes kunnen door alle leden van Senver worden geboekt. Ook bij uitstapjes geldt graag opgeven als u een rollator wilt meenemen.

Bij teveel aanmeldingen wordt het uitstapje herhaald op een andere dag. Bij de aanmelding hoort u of u direct geplaatst wordt of dat u op de wachtlijst wordt gezet. Zodra nieuwe data bekend zijn wordt gevraagd of u dan mee kunt. U kunt ook zelf uw voorkeur aangeven.

Betaling contant tijdens het uitje op een geschikt moment met gepast geld. Lunch en overige consumpties zijn voor eigen rekening, tenzij anders aangegeven.

Bij uitstapjes die vanaf 12.00 uur beginnen met ophalen gaan we niet ergens lunchen. U kunt desgewenst wel zelf een broodje  meenemen.

Mensen die buiten Hilversum of in de Hilversumse Meent wonen kunnen ook mee met de excursies maar worden gevraagd naar de bibliotheek te komen of een andere goed bereikbare opstapplaats in Hilversum.

Bij annuleren later dan een week voordat de activiteit plaatsvindt, betaalt u de kosten tenzij een ander in uw plaats meegaat.


Winterfair Garderen

De beeldentuin in Garderen is ook dit jaar tijdens de Winterfair gehuld in een sprookjesachtige sfeer. Zowel binnen als buiten beleef je de ultieme kerstsfeer uit vervlogen tijden.

De standhouders zijn gekleed in de kleding uit de boeken van Charles Dickens zoals uit de 19e eeuw. Er zijn zangkoren, vuurkorven, oude ambachten en ook nog zandsculpturen te bezichtigen.

 • Datum Donderdagmiddag 28 november en 5 december en vrijdagmiddag 6 december
 • Tijd Ophalen tussen 12.00 en 13.00 uur en ca. 18.00 uur thuis
 • Kosten € 27,00, inclusief toegang en koffie met wat lekkers.

Amsterdam Light Festival

Het fantastische Amsterdam Light Festival 2019 – 2020 start op 28 november. Met 20 kunstenaars uit verschillende landen is de achtste editie van het Amsterdam Light Festival er zeker een om niet te missen.

Dit jaar is het thema Disrupt! Disruptie of ontregeling is niet alleen conflict en chaos, maar kan ook positieve en soms essentiële aanzet geven tot verandering. Kunstenaars uit binnen- en buitenland laten dit jaar hun interpretatie van disruptie zien en gebruiken licht om ontregelend te zijn en ons een nieuwe impuls te geven.

 • Datum Maandagavond 9 en vrijdagavond 13 december en woensdagavond 8 januari
 • Tijd Ophalen tussen 16.00 en 17.00 uur en ca. 22.00 uur thuis
 • Kosten € 42,00, inclusief toegang.

Kerstmarkt Vaarderhoogt Soest

Elk jaar in november en december trekken meer dan 75.000 bezoekers naar Soest voor een feestelijk uitstapje naar de Warme Witte Winter Weken. Hét Soesterse winterevenement dat bol staat van authentieke, winterse gezelligheid voor jong en oud. Het gehele terrein van tuincentrum ‘t Vaarderhoogt is dan veranderd in een sprookjesachtig dorp in Anton Pieck stijl vol met pittoreske winkeltjes. De levende kerststal is beroemd. In de overdekte kassen van het centrum is een enorm kerstkoophuis ingericht.

 • Datum Maandag 9, dinsdag 10 en vrijdag 13 december
 • Tijd Ophalen tussen 9.00 en 10.00 uur en ca. 13.00 thuis
 • Kosten € 16,00 inclusief koffie met iets lekkers.

Kerststallen Amersfoort

Dit jaar is de Kerststallententoonstelling in de Sint Ansfriduskerk van Amersfoort voor de 35ste keer te zien. Ruim een week lang zijn ongeveer 250 kerststallen en kerstgroepen uit meer dan 60 landen te bewonderen. Door de jaren heen trekt het internationale karakter van de tentoongestelde kerstgroepen duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. Voor de liefhebber valt er ook dit jaar weer veel moois te zien. Bij voldoende tijd maken we nog een korte sfeervolle kerstrondrit.

 • Datum Dinsdag 10, donderdag 12 en zondag 15 december
 • Tijd Ophalen tussen 13.00 en 14.00 uur en ca. 18.00 uur thuis
 • Kosten € 18,00 inclusief toegang

Catharijneconvent North en South

Op de expositie van North & South zien we voorbeelden van religieuze kunst die tussen 1100 en 1340 de altaren van alle kerken in West-Europa sierde. In de middeleeuwen was het altaar de heiligste en belangrijkste plek van samenkomst. Heel veel is verloren gegaan bij de beeldenstormen en revoluties maar op afgelegen plaatsen zoals de Noordse Fjorden en de Pyreneeën zijn deze altaarstukken bewaard gebleven. Deze topstukken van kerkelijke kunst zijn nu tijdelijk verenigd in het Catharijneconvent.

 • Datum Vrijdag 13 en 20 december en dinsdag 31 december
 • Tijd Ophalen tussen 12.00 en 13.00 uur en ca. 18.00 uur thuis
 • Kosten € 15,00. Toegang € 15,50. Met Museumkaart € 3,00.

Kerst/adventsconcert Grote Bavo Haarlem

In de Adventstijd gaan we dit jaar ook naar het Adventsconcert van 15.30 – 16.30 uur in de Grote Bavo in Haarlem bij de Grote Markt. Het concert wordt uitgevoerd door de Oude Bavo Cantorij o.l.v. Anton Pauw. Voorafgaande aan het concert drinken we een kop koffie en bekijken we het interieur van de Grote Bavo. Omdat de kerk niet verwarmd is, wordt warm aankleden aanbevolen.

 • Datum Zaterdag 14 december
 • Tijd Ophalen tussen 12.30 en 13.30 uur en ca. 18.30 uur thuis
 • Kosten € 16,00. Toegang gratis. Bij teveel aanmeldingen wordt er geloot.

Modeshow en bingo Boskoop

We worden ontvangen met koffie en gebak. Daarna wordt er door verschillende mannequins en ladyspeakers een eigentijdse modeshow -nu ook met feestkleding- gepresenteerd met muziek en accessoires, gevolgd door een lunch met belegde broodjes.

Na de lunch kunt u een kijkje nemen in de winkel en eventueel iets kopen en meedoen aan de gratis bingo met leuke prijsjes. Tot slot is er een feestelijke afsluiting met een advocaatje metslagroom.

Bij teveel aanmeldingen zullen we loten. Wie uitgeloot wordt krijgt voorrang bij de herhalingen in het voorjaar.

 • Datum Maandag 16 december
 • Tijd Ophalen tussen 8.30 en 9.30 uur en ca. 17.00 uur thuis
 • Kosten € 25,00 inclusief lunch en overige consumpties.

Kerstshow Intratuin Duiven

Intratuin in Duiven heeft de allergrootste kerstshow van het land. Alleen op de afdeling met kersthuisjes kun je je al makkelijk een uur vermaken. Het geheel heeft een sprookjesachtige sfeer. De rollerband wordt wel vergeleken met de Droomvlucht in de Efteling.

Dit jaar is het thema ‘het Mysterie van Vlechtoria’. In dit dorp – waar de bewoners uit weggevlucht zijn tijdens een ondraaglijk koude winter – staat een oude, verlaten touwvlechterij. Totaal overwoekerd met planten en bomen. Een industrieel paradijs, dat al gauw werd ontdekt door een kolonie van duizenden kolibries. Elke nacht als de maan helder schijnt, vliegen de kolibries naar de grote holle boom in het midden van het paradijs. En dat is hét moment waarop – op onverklaarbare wijze – de fabriek ineens weer gaat draaien.

 • Datum Zondag 22 en dinsdag 24 december
 • Tijd Ophalen tussen 10.00 uur en 11.00 uur en ca. 18.00 uur thuis
 • Kosten € 25,00. Toegang gratis

Kunsthal Rotterdam Thierry Mugler

In de Kunsthal is nu het werk van de Franse couturier Thierry Mugler te zien. De grootschalige tentoonstelling onthult de verschillende universums van deze markante kunstenaar. In ‘Couturissime’ zijn meer dan 150 outfits uit de periode tussen 1977 en 2014 bijeengebracht waarvan de meeste voor het eerst tentoongesteld worden. Daarnaast zijn er veel nooit eerder getoonde accessoires en toneelkostuums te zien zoals kroonluchters met Swarovski-kristallen. Ook te zien is nu een tentoonstelling van de illustrator Joost Swarte en een fotorapportage over het naoorlogse Rotterdamse havenleven.

 • Datum Woensdag 2 en zaterdag 11 januari
 • Tijd Ophalen tussen 10.00 en 11.00 uur en ca. 18.00 uur thuis
 • Kosten Voor Senver-leden € 26,00. Toegang € 16,50. Met Museumkaart € 2,50.