(Mid)dagje op pad met de Senverbus

Op stap met de Senverbus


Aanmelden: De uitstapjes van de Senverbus zijn voor alle Senver-leden bedoeld. Leden kunnen ook niet-leden meenemen. Mensen die buiten Hilversum of in de Hilversumse Meent wonen kunnen ook mee met de uitjes maar worden gevraagd naar de bibliotheek te komen of een andere goed bereikbare opstapplaats in Hilversum. Bij annuleren later dan een week voordat de activiteit plaatsvindt betaalt u de kosten tenzij een ander in uw plaats meegaat.

Aanmelden: op werkdagen tussen 9.00 -12.00 uur bij reserveringslijn Senverbus, tel 035-2400270, bij voorkeur in de eerste week van de maand.

Overintekening: bij teveel aanmeldingen wordt het uitstapje herhaald op een andere dag. Bij de aanmelding hoort u of u direct geplaatst wordt of dat u op de wachtlijst wordt gezet. Zodra nieuwe data bekend zijn wordt gevraagd of u dan mee kunt.  Rollator: als u een rollator wilt meenemen, dit graag bij aanmelding aangeven.


Winterfair Garderen in Dickens-stijl

De beeldentuin in Garderen is ook dit jaar tijdens de Winterfair gehuld in een sprookjesachtige sfeer.

Zowel binnen als buiten beleef je de ultieme kerstsfeer uit vervlogen tijden.

De standhouders zijn gekleed in de kleding uit de boeken van Charles Dickens zoals uit de 19e eeuw.

Er zijn zangkoren, vuurkorven, oude ambachten en ook nog zandsculpturen te bezichtigen.


 • Datum  Donderdagmiddag 29 november en vrijdagmiddag 7 december
 • Tijd Ophalen tussen 12.00 en 13.00 uur en ca. 18.00 uur thuis
 • Kosten Voor Senver-leden € 25,00, inclusief toegang en koffie met wat lekkers.
 • Niet-leden € 27,00. Bij teveel aanmeldingen wordt er geloot.


This is Holland

Altijd al gedroomd om over Nederland te vliegen als een vogel in de lucht? Bij de vliegsimulatie van This Is Holland in Amsterdam kan het!

Ervaar een spectaculaire 5D vliegervaring langs vele bijzondere locaties van Nederland, waaronder de Zaanse Schans, de Veluwe en de Amsterdamse grachten.

Met aanvullende effecten als wind, nevel en geuren, lijkt het echt alsof je door de lucht vliegt, dijken overstijgt en stormen trotseert! 


 • Datum  Donderdagmiddag 22 november  en dinsdagmiddag 11 december
 • Tijd Ophalen tussen 12.00 en 13.00 uur en ca. 18.00 uur thuis
 • Kosten Voor Senver-leden € 24,00, inclusief toegang. Niet-leden € 26,00. 


Kerstmarkt Vaarderhoogt

Elk jaar in november en december trekken meer dan 75.000 bezoekers naar Soest voor een feestelijk uitstapje naar de Warme Witte Winter Weken. Hét Soesterse winterevenement dat bol staat van authentieke, winterse gezelligheid voor jong en oud.

Het gehele terrein van tuinadviescentrum ‘t Vaarderhoogt is dan veranderd in een sprookjesachtig dorp in Anton Pieck stijl vol met pittoreske winkeltjes. De levende kerststal is beroemd tot in alle windstreken. Zou zo in het echte kerstverhaal kunnen staan.

In de overdekte kassen van het centrum is een enorm kerstkoophuis ingericht. Daar kan men werkelijk alles vinden wat er nodig is om de kerstperiode nog gezelliger aan te kleden. 


 • Datum Woensdagmorgen 12 en dinsdagmiddag 18 december
 • Tijd      Woensdagmorgen ophalen tussen 9.00 en 10.00 uur en ca. 13.00 thuis
 •  Dinsdagmiddag ophalen tussen 12.30 en 13.30 uur en ca. 17.30 thuis
 • Kosten Voor Senver-leden € 14,00, inclusief koffie met iets lekkers. Niet-leden € 16,00.


Zwanenbroedershuis Den Bosch

Een bezoek aan het monumentale Zwanenbroedershuis uit de 14e eeuw met veel neogotische kenmerken is meer dan de moeite waard.

Naast de verering van Maria waren de Leden van de Broederschap actief op het gebied van de armenzorg. Ook hebben ze een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van Den Bosch als centrum van laat Middeleeuwse Muziek.

De broederschap heeft veel bijzondere leden gekend zoals de schilder Jeroen Bosch. Opmerkelijk is de band met het Koninklijk Huis: Willem de Zwijger was lid.

We bezoeken het huis door middel van een rondleiding van anderhalf uur. 


 • Datum  Zondag 16 december
 • Tijd  Ophalen tussen 10.00 en 11.00 uur en ca. 18.00 uur thuis
 • Kosten  Voor Senver-leden € 33,00, inclusief toegang. Niet-leden € 36,00.


Van Goghmuseum Gauguin en Laval

Uit onvrede over het decadente leven in Parijs vertrokken Paul Gauguin (1848-1903) en Charles Laval (1861-1894) in 1887 naar Martinique.

De korte tijd die ze op het Caraïbische eiland verbleven, was allesbepalend voor hun verdere artistieke ontwikkeling.

In de tentoonstelling Gauguin en Laval op Martinique zie je de warme, kleurrijke schilderijen samen met prachtige voorstudies en grote, uitgewerkte pastels.

In hun kunstwerken verbeeldden Gauguin en Laval Martinique als een ongecompliceerd paradijs. Daarmee gingen ze voorbij aan de harde, dagelijkse realiteit op het eiland.


 • Datum Maandagmiddag 24 en zaterdagmiddag 29 december
 • Tijd Ophalen tussen 12.00 en 13.00 uur en ca. 18.00 uur thuis
 • Kosten Voor Senver-leden € 14,00. Niet-leden € 16,00. Toegang € 18,00. Met Museumkaart gratis.


Rembrandthuis met Rembrandt in Parijs

Rembrandt was in de negentiende eeuw een icoon voor een groot aantal Franse avant-garde kunstenaars en (post)impressionisten. Grote namen als Édouard Manet, Edgar Degas, Odilon Redon en Theodore Rousseau namen Rembrandt en zijn werk als voorbeeld. Voor hen was hij een anti-academische cultfiguur, een kunstenaar die zich niets aantrok van academische regels en de wereld om zich heen heel direct wist te vatten.

Voor de expositie zullen de mooiste kunstwerken worden samengebracht: elegante Franse dames, Parijse stadsgezichten, indrukwekkende landschappen en artistieke affiches. Ook zijn twee recent herontdekte schilderijen te zien in het Rembrandthuis: Portret van Petronella Buys (1635) van Rembrandt en Man met zwaard. 


 • Datum woensdagmiddag 2 en vrijdagmiddag 4 januari
 • Tijd Ophalen tussen 12.00 en 13.00 uur en ca. 18.00 uur thuis
 • Kosten Voor Senver-leden € 14,00. Niet-leden € 16,00. Toegang € 18,00. Met Museumkaart gratis.


Gemeentemuseum Den Haag: Alexej von Jawlensky

Ver voordat in de westerse wereld spirituele en esoterische stromingen als new age en mindfullness populair worden, combineerde Alexej von Jawlensky (1864-1941) met een open levenshouding het beste uit verschillende religieuze stromingen.

Deze van oorsprong Russische kunstenaar ontwikkelde zich tot één van de belangrijkste expressionisten.

De landschappen, stillevens en portretten zijn nu samengebracht in een groot overzicht waarbij zijn moderne spirituele beleving wordt benadrukt.


 • Datum zaterdag 5 en zondag 13 januari
 • Tijd Ophalen tussen 10.00 en 11.00 uur en ca. 18.00 uur thuis
 • Kosten Voor Senver-leden € 26,00. Niet-leden € 29,00. Toegang € 15,00. Met Museumkaart gratis.


IJsbeeldenfestival Zwolle

Het Nederlands IJsbeelden Festival pakt dit jaar mooier en grootser uit dan ooit met als thema Wereldberoemde verhalen.

De beste ijskunstenaars uit de hele wereld komen naar Zwolle waar ze in een 1200 m2 grote vrieshal aan de slag gaan met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw. Daarmee vertalen zij het verhalenthema in ijs- en sneeuwsculpturen tot wel 6 meter hoog.

Special effects met licht, geluid en projectie maken de beelden nog magischer. Romeo en Julia, de Drie musketiers, Robin Hood, Animal Farm, Alice in wonderland en nog veel meer verhalen worden ijskoud tot leven gewekt.


 • Datum Dinsdag 8 en donderdag 24 januari
 • Tijd Ophalen tussen 10.00 en 11.00 uur en ca. 18.00 uur thuis
 • Kosten Voor Senver-leden € 44,00, inclusief toegang. Niet-leden € 48,00.


Het Schip met Gaudí

Voor het eerst in dertien jaar is de wereldberoemde architect Gaudí weer te bewonderen in Nederland.

Binnen de golvende gevels van Het Schip, arbeiderspaleis van de Amsterdamse School, word je meegenomen naar kleurrijk Barcelona en neem je een kijkje in Gaudí’s fantasievolle wereld.

Zijn liefde voor het ambacht, zijn inspiratie uit de natuur en toepassing van geometrische constructies komen overeen met de kenmerken van de Amsterdamse School.

Met hun bouwwerken doorbraken de Catalaan Gaudí en de Nederlandse architecten van de Amsterdamse School tradities en waren ze actief in een roerige tijd waarin industrie en vakbewegingen opkwamen. Ze brachten tijdloze schoonheid terug in verloederde steden.


 • Datum Dinsdagmiddag 15 en zaterdagmiddag 19 januari
 • Tijd Ophalen tussen 12.00 en 13.00 uur en ca. 18.00 uur thuis
 • Kosten Voor Senver-leden € 14,00. Niet-leden € 16,00. Toegang € 15,00. Met Museumkaart gratis.