Museumbezoek met de Senverbus

Naar musea met de Senverbus

Reserveren

De uitstapjes met de Senverbus zijn voor alle Senver-leden bedoeld. U kunt ook nog introducés meenemen. Mensen die buiten Hilversum wonen en uit de Hilversumse Meent kunnen ook mee met de uitstapjes maar worden gevraagd naar de bibliotheek te komen of een andere goed bereikbare opstapplaats. Bij annuleren later dan een week voordat de activiteit plaatsvindt betaalt u de kosten tenzij een ander in uw plaats meegaat.  Aanmelden U kunt zich aanmelden op werkdagen bij de reserveringslijn    035-2400270, bij voorkeur vóór 7 september.

Bij teveel aanmeldingen wordt het uitstapje herhaald op een andere dag. Bij de aanmelding hoort u of u direct geplaatst wordt of dat u op de wachtlijst wordt gezet. Zodra nieuwe data bekend zijn ontvangt u bericht of u mee kan.


Museum Fundatie Giacommetti en Chadwick

Museum de Fundatie presenteert van 22 september 2018 t/m 6 januari 2019 de tentoonstelling Giacometti-Chadwick, Facing Fear. De beelden belichamen de toestand van ontluistering en angst in Europa tijdens de jaren van de Koude Oorlog.

De tentoonstelling omvat meer dan 150 werken. Voor het eerst is het werk van Giacometti en Chadwick zo nadrukkelijk samengebracht. Het vooroorlogse werk van Giacometti heeft Chadwick mede gevormd en ze waren zich zeer bewust van elkaars aanwezigheid.

Behalve de verschillen zijn er veel overeenkomsten te herkennen in de oeuvres van deze kunstenaars.

 • Datum Woensdag 24 oktober en 14 november
 • Tijd Ophalen tussen 10.00 en 11.00 uur en ca. 18.00 uur thuis
 • Kosten Voor Senver-leden € 24,00. Niet-leden € 26,00. Toegang € 12,50. Met Museumkaart gratis.

Opnieuw in de herhaling. Het vorig jaar geopende monumentale museum in kasteel Ruurlo heeft de grootste collectie werk van Carel Willink, de grootmeester van het neorealisme.

Vanaf zijn dertigste groeide zijn reputatie als weergaloos schilder van monumentale, architectonische decors en onheilspellende luchtlandschappen. De verbeeldende realiteit. Er zijn ongeveer 45 werken te zien.

Naast het werk van Willink zijn ook een aantal jurken van Mathilde gemaakt door modeontwerpster Fong Leng. We gaan lunchen in de oranjerie en na het bezoek maken we nog een mooie rondrit in de omgeving om te genieten van de herfstkleuren.

 

 • Datum Donderdag 25 oktober en zaterdag 3 november
 • Tijd Ophalen tussen 9.00 en 10.00 uur en ca. 17.30 uur thuis
 • Kosten Voor Senver-leden € 30,00. Niet-leden € 33,00. Toegangsprijs € 12,00. Met Museumkaart gratis.

Drents Museum Iran

In de grote archeologische tentoonstelling Iran – Bakermat van de beschaving – sta je als bezoeker oog in oog met circa 200 unieke vondsten uit Iran.

Gouden drinkbekers en sieraden, bronzen wapens, kleitabletten met spijkerschrift en prachtig beschilderd aardewerk laten je het spoor volgen van de geschiedenis van een van de oudste en meest bijzondere culturen ter wereld.

Lang zijn deze schatten voor de westerse wereld verborgen gebleven.

Een groot deel is nooit eerder in Nederland getoond en zelfs nog nooit eerder buiten Iran te zien geweest.

 • Datum Donderdag 8 en zondag 11 november
 • Tijd Ophalen tussen 9.00 en 10.00 uur en ca. 18.00 uur thuis
 • Kosten Voor Senver-leden € 36,00. Niet-leden € 40,00. Toegang € 13,00. Met Museumkaart gratis.

Museum Beelden Aan Zee met Zadkine en Panorama Mesdag

Wie kent hem niet, die bronzen figuur in Rotterdam met dat gat in zijn lijf? De verwoeste stad, zoals het beeld eigenlijk heet, wordt wereldwijd gezien als een van de meest indrukwekkende monumenten voor slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.

De tentoonstelling ‘Zadkine aan Zee’ geeft een uitgebreid overzicht van het oeuvre van deze Parijse meester van het modernisme, die samen met collega-kunstenaars als Picasso, Brancusi en Lipchitz voorgoed het gezicht van de westerse beeldhouwkunst veranderde.

Na afloop brengen we ook nog een bezoek aan Panorama Mesdag.

 

 

 • Datum Zaterdag 10 en dinsdag 20 november
 • Tijd Ophalen tussen 9.00 en 10.00 uur en ca. 17.30 uur thuis
 • Kosten Voor Senver-leden € 24,00. Niet-leden € 26,00. Toegang € 17,50. Met Museumkaart gratis.

Laligue Museum en Chagall

Het Laligue Museum is geheel gewijd aan de da Vinci van de juwelen- en glaskunst René Lalique (1860-1945). Zijn werk is vervuld van symboliek en ‘geheime’ details.

Lalique werkte namelijk met een loep en in het museum zijn touchscreens waar de bezoeker de details van de objecten die tentoongesteld zijn kan inzoomen.

Tijdelijk is er de tentoonstelling met het werk van Marc Chagall ‘Edelstenen uit de hemel’ te zien. Ook een aantal notities van Chagall en tevens een originele brief van Chagall aan dochter Ida. Het museum is niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn.

 • Datum Zondag 18 november
 • Tijd Ophalen tussen 10.00 en 11.00 uur en ca. 18.00 uur thuis
 • Kosten Voor Senver-leden € 23,00. Niet-leden € 25,00. Toegang € 13,00. Met Museumkaart gratis.