Oppepper – feuilleton

Hieronder zie je de laatste aflevering van onze feuilleton, de aflevering die vandaag staat in onze ‘Oppepper’. De complete feuilleton, vanaf het begin, staat op deze pagina.

Heb je zin om ook een hoofdstuk te schrijven? Maximaal 300 woorden, minder mag ook. Zo proberen we een strip, feuilleton, boek, geen idee wat het wordt te schrijven.
Heb je zin om mee te doen, meld je dan vandaag aan bij de oppepper nieuwsbrief. Je krijgt een seintje wanneer het jouw beurt is om een vervolg te schrijven. Ontplooi al je creativiteit en laat je fantasie stromen. Laten we samen geschiedenis schrijven. Stuur je inzending naar oppepper@senver.nl en je komt uit bij Henja Kronenburg.


Feuilleton, aflevering 12

Door Henja Kronenburg, 29 maart 2020

Hij of zij heeft een hoed op en Jet kan het gezicht niet goed zien. Het bospad is smal dus doet Jet een stap opzij in de berm. Er gromt iets onder de hoed. ‘Graag gedaan’ zegt Jet. Akkie snuffelt wat rond het hondje van de scootmobiel. ‘Kom we gaan,” gromt de hoed weer. Het hondje luistert niet.De hoed kijkt om. Dan herkent Jet haar. ‘Ben jij het Dien? Dat is lang geleden. Hoe kom jij hier verzeilt?’ De hoed kijkt schuin omhoog en herkent Jet ook. ‘Oh ben jij het.’

‘Wat leuk, hoe is het met je, zie je nog wel eens iemand van vroeger? Ik droomde vanmiddag nog over Kees Kardinaal. Ken je die nog. Mijn eerste vriendje en nu kom ik jou tegen, wat bijzonder allemaal,’ rebbelt Jet.

‘Heb lang in Frankrijk gewoond. Lukt niet meer. Nu in St. Joseph, daar verderop. Vreselijk, maar je hebt geen keus. Vind geen aansluiting. Geen gesprek mogelijk,’ gromt Dien half binnensmonds,

‘nog steeds een dromer dus, was je vroeger al en wees maar blij dat je ouders een stokje voor die Kees Kardinaal hebben gestoken. Die knul deugde niet. Hij stapte zo over op Truus.’ ‘Truus?’ ‘Ja Truus van de slager op de Emmastraat. Ze was binnen de kortste keren zwanger en Kees verdween. Ze is toen getrouwd met Jaap Verster. Die wilde haar wel, zelfs met een volle buik. Truus is allang dood, maar Jaap woont nog in een aanleunwoning in Oudergaard in Kortenhoef. Wat sta je daar nou suffig te kijken, jij bent geen spat veranderd.’

Het hondje springt op de scootmobiel, Dien geeft vol gas en hobbelt met een rotvaart richting St. Joseph. Verdwaast staart Jet haar na, logisch dat ze geen aansluiting vindt. Akkie springt ongeduldig tegen haar op. ‘Ja, ja, we gaan,’ zegt Jet terwijl ze gedachteloos over haar koppie aait. Dan schiet ze overend, loopt met stevige pas en een grijns op haar gezicht naar huis. Hier moet ze meer van weten, dit gaat ze tot op de bodem uitzoeken.