Pasen 2019

Activiteiten op Tweede Paasdag

Het is traditie aan het worden bij Senver: activiteiten op 2e Kerstdag en 2e Paasdag. Ook dit jaar organiseert een actieve werkgroep op Tweede Paasdag weer verschillende leuke activiteiten. De meeste activiteiten zijn deze keer in de omgeving van hotel Lapershoek en station Sportpark.

Wandeling en fietstocht

Om 11.30 uur start een wandeling vanaf station Sportpark, aan de zijde van het Laperspark, naar het bosgebied dat begint bij Station Sportpark. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur en staat onder leiding van Cobi Buschmann en Henny Jongkind. Aanmelden van te voren hoeft niet, wandel lekker mee.

Om 12.00 uur start er ook een fietstocht en fiets-rondleiding naar de nieuwste wijk van Hilversum op Anna’s Hoeve. Verzamelen bij station Sportpark, aan de kant van het Laperspark. De fietstocht wordt voorbereid en geleid door Claire Verlinden en Ella van den Bogaard.  Ook hier is aanmelden niet nodig. Als we met veel mensen zijn, splitsen we de groep.

Gezamenlijke gezellige Paaslunch

Om 13.00 uur start de gezamenlijke Paaslunch. Het personeel van Lapershoek heeft beloofd om er een feestelijk tintje aan te geven. Er zijn zachte broodjes met lekkere dingen belegd, verder soep, een hartige snack, en koffie, thee, melk en vruchtensap voor de duur van de lunch.  De kosten voor deze feestelijke Paaslunch bedragen € 20,00 per persoon.

Vooraf aanmelden is voor de lunch wél noodzakelijk. Dat kan tot uiterlijk 12 april bij Henny Jongkind. Liefst per e-mail naar hennyhermienNAT>gmail.com. U kunt haar ook bellen, tel. 06-50511000 (graag tussen 8.30 en 9.30 uur).

Het Paasconcert van de St. Jans schola

Dit concertop de middag van Tweede Paasdag in Larenis altijd heel sfeervol.Het concert in de Sint Janskerk begint om 15.30 uur, de deuren gaan open om 15.00 uur. Het concert is gratis met na afloop een deurcollecte.

Vindt u het leuk om mee te gaan? Bel dan met Yvonne Mevis, tel. 035-6830469. Als het mogelijk is reist u dan samen. Het is de bedoeling om na afloop ergens wat te gaan drinken.


Met de Senverbus naar het Muiderslot

Lente in het kasteel! Voor de paasdagen haalt het Muiderslot de tulpenvazen van zolder, met speciale aandacht voor de tulp in de Gouden Eeuw. Met de exotische, van oorsprong Turkse tulp werd in de zeventiende eeuw gepronkt door de nieuwe rijken in de Republiek. Met Pasen is ook de valkenier aanwezig met roofvogeldemonstraties. Voor dit uitje moet men vanwege de vele trappen goed ter been zijn.

  • Aanmelden op de normale manier via de reserveringslijn
  • Datum  Zondag en maandag 21 en 22 april
  • Tijd Ophalen tussen 12.30 en 13.30 uur en ca. 18.00 uur thuis
  • Kosten € 16,00.Toegang € 15,50. Met Museumkaart gratis.