Peiling voor de gemeenteraad 2

Voor wie woningen bouwen?

De politieke partijen in de gemeenteraad zijn aan het onderhandelen over het nieuwe beleid. Ze komen er nog niet uit. Zullen wij ze helpen en elke week stemmen over een ‘heikel punt’?  

Er heerst (weer) grote woningnood in Nederland. Ook Hilversum moet/wil woningen bouwen.  

Voor welke groep moeten er vooral nieuwe woningen komen?
Voor welke groep moeten er vooral nieuwe woningen komen?

11 thoughts on “Peiling voor de gemeenteraad 2

 1. Kan me voorstellen dat de politiek hier moeite mee heeft. Alle drie de opties zijn nodig. Maar mijn voorkeur gaat dan toch uit naar woningen voor mensen in de zorg, onderwijs en politie.

 2. We kijken een zeer groot aantal ouderen aan; als deze groep leuke en betaalbare leefalternatieven worden geboden/ gemaakt dan komt wat beweging in de woningmarkt. Echter moet ook door het beleid er een rem op verziekende investeerders gedrukt worden.

 3. Betaalbare ( Huur en Koop) woningen voor senioren met bv alleen een AOW, die een betaalbare woning achterlaten voor een gezin of starter met een inkomen op bij-stands niveau

 4. Er is een rare scheefgroei. Oude mensen wonen jarenlang in het zelfde huis waarvan de huur betrekkelijk laag is gebleven. Gaan ze hier uit dan stijgt de huur van dit huis voor volgende bewoners. Van een aanleunwoning is hun huur ook hoger. Dat is een reden dat veel ouderen in hun oude huurhuis blijven wonen.
  De scheefgroei is de verschillen in huur in één straat, waardoor kinderen in het huis van /met ouders blijven wonen.

 5. De senioren in “te grote woningen” hebben meestal een sociaal netwerk op de plek waar ze nu wonen. Wanneer ze verhuizen “moeten” vanuit maatschappelijke druk, is het maar de vraag of ze in de volgende, kleinere, woning nog eenzelfde netwerk kunnen opbouwen.

 6. Er wonen veel ouderen in hun eentje in te grote, niet leeftijdbestendige woningen, die hier verkommeren.

  1. Er moeten meer verzorging tehuizen komen voor ouderen. Eigen appartement huren en dan in het gebouw een eigen resteaurant en filmtheater en ruimte om te bridgen etc.Zo krijgen ouderen weer kans om andere mensen te ontmoeten en meer inhoud in hun leven te geven

   1. Het zijn moeilijk te beantwoorden vragen hoor. Eigenlijk moet alles gebeuren. Maar ik denk/hoop dat als je begint met ouderen de mogelijkheid te gevenhun huis te verlaten, tegen een betaalbare prijs, de rest er wel achteraan komt. Maar als je woningen voor jonge gezinnen bouwt dan krijg je daar natuurlijk vanzelf onderwijzers, politiemensen en verzorgende mee naar Hilversum

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Please reload

Even geduld...