Poëzie in De Bieb

Poëziemiddag over Bette Westera

‘Nieuwe Annie M.G. Smidt’?

Dit gedicht van Bette Westera is zonder titel.

Hij was mijn verjaardag vergeten.
Hij liep door de stad zonder jas.
Hij vroeg aan mijn zus hoe ze heette.
Hij stopte zijn krant in de was.
Hij kon geen spaghetti meer koken.
Hij smeerde de saus op zijn brood.
Hij was weer begonnen met roken
En zomaar opeens was hij dood.
Gewoon in zijn slaap overleden.
Eerst was hij alleen maar verstrooid.
Nu dwarrelt zijn as naar beneden
en is hij verstrooider dan ooit.

Dinsdagmiddag 24 mei gaat presentator Jos van Hest in gesprek met dichter Bette Westera. Ook haar man, gitarist en zanger Diederik van Essel, zal van de partij zijn.

Bette Westera wordt wel eens de nieuwe Annie M.G. Schmidt genoemd. Zelf zegt ze daarover: ‘Dat is in eerste instantie natuurlijk leuk om te horen, maar ik krijg het er wel warm van. Nog leuker vond ik de opmerking van een recensent dat ik de onnadrukkelijke echo van Annie ben. Daar kan ik heel goed mee leven.’

Voor haar bundel ‘Doodgewoon’ kreeg ze samen met illustrator Sylvia Weve de Woutertje Pieterse Prijs, voor het beste kinderboek van 2014. Haar poëzie spreekt kinderen aan van 6 tot 106. Haar gedichten zijn van zichzelf al vloeiend en muzikaal; Diederik van Essel maakt er soms liedjes van, en samen laat het tweetal die ook nog eens horen. Dat wordt een sprankelende, onvergetelijke middag. Alle bezoekers zullen het aan het eind jammer vinden dat het is afgelopen. En mensen die er niet bij waren, zullen spijt krijgen.

  • Datum: dinsdag 24 mei
  • Tijd: 14.30-16.30 uur
  • Plaats: Bibliotheek Hilversum
  • Kosten: € 5,00

Aanmelden via e-mail naar inschrijving@senver.nl (met datum). Alleen als u niet kunt e-mailen kunt u zich ook telefonisch aanmelden:  Ike Heerschop, tel. 035-6857016.