Poëzie in De Soos

M. Vasalis leefde van 1909 tot 1998 en was dokter, psychiater, moeder en dichter. Haar poezie verscheen vanaf 1940 en werd dermate geliefd dat menigeen tot op heden gedichten van haar uit het hoofd kent. Tegelijk wordt dit werk soms wat oppervlakkig gelezen.

Daarom schreef Maaike Meijer de biografie van M. Vasalis: zij wilde deze dichter recht doen en de samenhang tussen leven en werk laten zien, maar ook het gat tonen – waar het werk als het ware ontsnapt en ver boven het leven uitstijgt.

Deze poezie is niet tot zijn autobiografische aanleidingen te reduceren. Er zit in Vasalis’ werk iets wilds, iets ongetemds, dat tijdloos is en nog altijd als nieuw tot ons spreekt.

Die ongetemde kant van Vasalis toont zich bij aandachtig lezen en dat is wat Maaike Meijer met haar publiek gaat doen in deze lezing voor SENVER Hilversum. Door grote hoogten en diepe diepten, want de onverschrokken Vasalis schuwt de uitersten van de ziel niet. 

Graag hoort Maaike Meijer van degenen, die werk van Vasalis kennen, welke uw geliefde gedichten zijn. Wie weet kan zij iets toevoegen aan uw kennis en uw gedachten over deze gedichten.


  • Wanneer: dinsdag 15 oktober
  • Waar: Sociëteit de Unie, s’Gravelandseweg 57
  • Tijdstip: 15:00-17:00 uur
  • Kosten: 5,00 euro
  • Na afloop kan tegen een schappelijke prijs samen gegeten worden.

ATTENTIE:

Vanwege het te verwachten aantal belangstellenden dient u zich voor deze inleiding in te schrijven.  U kunt u opgeven, liefst via de e-mail: k.vandenbovenkamp<AT>hotmail.com of anders telefonisch bij Ko van den Bovenkamp: 06-30066815