Schaken

In verband met de coronapandemie wordt gebruik gemaakt van twee borden in plaats van één.

Iedere dinsdagmiddag worden om half 2 in wijkcentrum Lopez Dias de tafels bij elkaar geschoven, borden uitgeklapt en de schaakstukken in de juiste posities geplaatst. Ondertussen wordt er gelachen en een beetje geplaagd.

‘Dit keer maak ik je in’,  ‘Ha, ha, dat moet ik nog zien,’ ‘Maak je borst maar nat, ik ben in topconditie.’ Grinnikend zoekt iedereen een plaatsje en een speelmaatje.

Er zijn verschillende niveaus. Bart, Hans, Bram en Diederik zijn aan elkaar gewaagd. Gijs is van de klok (schaak uitdrukking) en van het snelschaken.

Harry Sibbing organiseert deze Senver-middagen en speelt zowel met de gevorderden als met de beginners. Ja, beginners zijn er ook. Gonny bijvoorbeeld, ze speelt pas een jaar, ze vindt het wel moeilijk maar ook heel erg leuk. En ze hoopt dat iemand door dit artikel het ook eens wil proberen. Elly schaakt nu drie jaar en vertelt dat ze het eerste jaar snel voorruit ging, nu is iedere stap een uitdaging.

Een leven lang leren.  Dat dat kan bewijst Ina Versteeg. Zij was 83 toen ze haar eerste schaakspelletje speelde en door de boekjes een voor een door te werken, op internet rond te kijken en vooral door het veel te doen speelt ze nu een aardig partijtje mee.

Dankzij Kees Zegwaart zijn er genoeg borden en schaakstukken, zodat, als je een keer zin hebt, rustig binnen kunt lopen en meespelen. Het is een gezellige club en er is altijd een maatje van je eigen niveau te vinden, of je nu beginner of gevorderd bent. Ook als je nog nooit geschaakt hebt ben je welkom.

Wil je meer weten? Gewoon even Harry Sibbing bellen, 06-33495782.

(Artikel van Henja Kronenburg)


  • U bent welkom om binnen te lopen, op elke dinsdagmorgen.
  • Aanvang 10.00 uur
  • Locatie: ontmoetingsruimte van wijkcentrum Lopes Dias, Lopes Diaslaan 213.
  • Aanmelden is niet nodig, loop gewoon binnen.