Tips van Karin

De Nieuwe Ooster

Het park organiseert veel activiteiten. Het is de moeite waard om eens op de website te kijken. www.denieuweoosterbomenpark.nl

Boomrondleidingen

Er worden bijvoorbeeld boom-rondleidingen georganiseerd, elke eerste zondag van de maand, Bevlogen boomgidsen vertellen zó over bomen dat je ze met andere ogen gaat bekijken.

Plataanblad

Zo maakte ik kennis met de gewone plataan, die met die mooie, gevlekte bast en de zaadbolletjes die op bitterballen lijken. Geschokt hoorde ik dat die zaadbolletjes niet zorgen voor nakomelingen….ze zijn steriel. Deze plataan is het kind van de oosterse, de Platanus oriëntalis, en de westerse, de Platanus occidentalis. Die twee platanen zijn allebei echt platanen maar elk is een eigen soort.  (Denk maar aan een muilezel; dat is een kruising tussen een paardenhengst en een ezelin, en kan zichzelf ook niet voortplanten. De natuur is wonderschoon en onbegrijpelijk)

Zo ontstond de Platanus x hispanica. (die alleen door enten vermeerderd kan worden) (dat x-je geeft aan dat het om een kruising tussen twee soorten gaat.

Eerstvolgende rondleidingen: zondag 3 juli. Aanmelden via website: www.denieuweoosterbomenpark.nl

One thought on “Tips van Karin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Please reload

Even geduld...