Vakantiereis 2019 een succes

Okt. ’19 – Voor het eerst sinds lange tijd organiseerde Senver dit jaar weer een vakantiereis naar het buitenland. Deze keer niet onder leiding van een reisorganisatie, maar georganiseerd door drie Senver-vrijwilligers. En met het vervoer van Jan van Dijk-tours, waarmee Senver nauw samenwerkt. De groep van 47 mensen verbleef in een hotel in Blankenberge gelegen aan de Belgische kust in de buurt van Oostende.

Er waren onder andere dagtochten naar Brugge en Damme, naar de gedenkplaatsen in de Westhoek en Ieper, en een dagje genieten aan de kust. Eén van de dagen besteedde de groep aan de geschiedenis over de Eerste Wereldoorlog, in en rond Ieper. Er werden Engelse en Duitse erebegraafplaatsen bezocht. Bij de bekende Last Post plechtigheid ’s avonds om 8 uur in Ieper, werd een krans gelegd door deelnemers aan de reis.

Dat er ook veel gelachen is, blijkt wel als we de deelnemers om hun reacties vragen. “Organiseer alsjeblieft volgend jaar weer zo’n  gezellige reis, wat hebben we gelachen”, zegt Riet Streef. Dat geldt ook voor Claire Verlinden: “Ik heb lang niet meer zo erg gelachen als tijdens de Bonte Avond”.  Piet de Jong schrijft: “Het was een onvergetelijke week die we nooit zullen vergeten”.  Mieke Ringma – Higler bevestigt dat: “De reis was om vaak aan terug te denken: ontspannend, vol humor, leerzaam en ook heerlijk!”
Een reünie in november is al in voorbereiding, en de vakantiecommissie van drie, bestaande uit Helmi Duijvestein, Ella van den Bogaard en Ineke van de Rotte, is zich al aan het oriënteren op een bestemming voor volgend jaar.