Wandelen en fietsen in Hilversum

Rondleidingen om geschiedenis, architectuur en groen te leren kennen

We gaan er weer op uit! Voorzichtig nog, maar toch. In augustus zijn er voor Senver-leden vier wandelingen en een fietstocht door Hilversum. Met een gids loopt of fietst u in een kleine groep (6-8 personen) door het centrum of andere delen van de stad. Met ‘nieuwe’ ogen (her)ontdekt u bekende en vooral onbekende plekken.

Het zijn tochten van anderhalf tot twee uur, langs de geschiedenis, de architectuur, het groen, arm en rijk, Dudok en de omroepen. Dit is een initiatief van onze werkgroep Hilversum-Wandelgidsen.

Aanmelden vooraf moet
Voor al deze tochten moet u zich wel tevoren aanmelden. Dat kan bij zomer@senver.nl want er kunnen 6-8 mensen mee per tocht.Zijn er meer gegadigden, dan wordt de tocht herhaald op een later moment. Deelname is gratis voor Senver-leden, niet-leden betalen € 3,00 bij aanvang van de tocht.


Donderdag 6 aug

Wandeling door het centrum van Hilversum, met nadruk op het ‘historische buurtje’, o.l.v. Berry van den Hoven.
Vertrek: 13.30 uur vanaf het museum aan de Kerkbrink.


Dinsdag 11 augustus

Wandeling door het centrum, o.a. de Kerkbrink, het historische buurtje, begraafplaats, raadhuis, het groen, villa’s en omroep, enz., o.l.v. Willibrord Ruigrok.

Vertrek: 10.30 uur vanaf het museum aan de Kerkbrink


Vrijdag 14 augustus

Wandeling door het centrum, o.a. de Kerkbrink, het historische buurtje, begraafplaats, raadhuis, het groen, villa’s en omroep, enz., o.l.v. Willibrord Ruigrok.

Vertrek 10.30 uur vanaf het museum aan de Kerkbrink


Donderdag 20 augustus

Wandeling o.l.v. Berry van den Hoven langs unieke projecten in het groen, van architecten als Dudok en Andriessen. Deze wandeling voert o.a. langs het Sportpark, Lapersveld, Fabritiusschool, Ruysdaelschool, de Emmastraat met Alb. Thijm-college, stadsvilla’s, KRO en Emma-apotheek, en de Sophialaan.

Vertrek: 13.30 uur vanaf NS-station Hilversum Sportpark, bij de toegang naar het perron richting Utrecht.


Vrijdag 28 augustus

Fietstocht o.l.v. Marian Leeflang langs werken van architect Willem Dudok, onder andere het Sportpark, pompstation Lapersveld, de Bloemenbuurt, het raadhuis, de Noorder-begraafplaats. Vertrek: 14.00 uur vanaf de publieksingang van het raadhuis.