Wandelingen op bestelling, suggesties

  • Bekijk onderstaande suggesties, wandelingen, die door de wandelgidsen kunnen worden verzorgd.
  • Geef uw keuze op aan inschrijving@senver.nl
  • Aanpassingen zijn mogelijk. U kunt met de gids de verzamelplaats, koffiestop en dergelijke afspreken.

Schaep en Burgh en Boekestein

Deze stadswandeling van de wandelgidsen gaat door een gebied grenzend aan Hilversum namelijk ‘s-Graveland. De wandeling met uitleg van ongeveer 1,5 uur gaat door de parken en parkbossen van buitenplaatsen Schaep en Burgh en Boekestein. Gedurende deze wandeling ligt de nadruk op de inrichting en het ontwerp van de parken. Wij geven ook aandacht aan de machtige eeuwenoude eiken en beuken en andere mooie bomen en struiken van de buitenplaatsen.
Startpunt van de wandeling is de parkeerplaats van het bezoekerscentrum Gooi-en Vechtstreek(naast Boekestein). Daar is voldoende plek voor fiets en auto.


Omgeving Emmastraat, Vitusbuurt en Arenapark

De wandeling door Hilversum-Zuid, begin en einde bij Hilversum Sportpark/Arenapark en voert ons langs het Laapersveld, de Emmastraat en de achterliggende villawijk, het voormalige KRO-eiland, de St. Vitusbuurt en het Gooilandcomplex.

WAT GAAN WE ZIEN?
De stadsgidsen schetsen de historie, de architectuurkenmerken en de actuele ontwikkelingen. Waarom heet de buurt bij het Achterom Klein Rome, wie was Jan Slot, waar loopt het oude smokkelaarspad, waarom staan de KRO-gebouwen leeg, welke functie heeft de vijver op het Laapersveld, welke panden in deze buurt zijn een monument, hoe oud is de Oude Amersfoortseweg?

WAAR EN HOE LAAT?
Deze wandeling begint meestal in de buurt van het Sportpark.


Door oude centrum Hilversum

Een boeiende wandeling, die door centrum van Hilversum gaat. We starten voor het Museum, Hilversum op de Kerkbrink.

WAT GAAN WE BEKIJKEN?
De gidsen vertellen u onder meer over de geschiedenis van het oude raadhuis, de brinken van Hilversum, en de gotische kerktoren uit 1481.

Vandaar wandelen we door het “historisch buurtje” waar het karakter van Hilversum uit de 17e en 18e eeuw nog herkenbaar is: oude stadsboerderijen, wevers-en arbeidershuisjes,dicht opeen gebouwd.

We brengen een bezoek aan de rustplaats ‘Gedenkt te sterven’ wat een van de eerste begraafplaatsen buiten de bebouwde komwas en niet grenzend aan kerkgronden.

Op verzoek bezoeken we een gedeelte van de Boomberg-wijk, in 2007 aangewezen als beschermd stadsgezicht.

De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur.


Jong Dudok, rond Minckelersstraat

Wandeling die we ‘Jong Dudok’ noemen, net als de bordjes daar aangeven. De wandeling laat zien hoe de restauratie en vernieuwbouw van de Dudokstraten rond de Minckelersstraat en Jan van der Heydenstraat het historisch beeld van de woonwijken en pleintjes intact heeft gelaten. En tegelijkertijd de woningen heeft aangepast aan onze huidige woonbehoeften.

De wandeling begint en eindigt in het algemeen bij Wijkcentrum Sint Joseph. Duur ongeveer 1,5 uur.

WAAR GAAN WE HEEN?
We lopen de route via de Duivenstraat (rijksmonument!), het Zwaluwplein en Van ’t Hoffplein. Op onze route komen we bij twee scholen die ook ontworpen zijn door Dudok en nog een school van Wormser. Deze wandeling is vooral bedoeld om oog te krijgen voor de verrassende wijze van bouwen door onze beroemde plaatsgenoot Dudok.

Naast deze beschreven wandelingen bestaat ook de mogelijkheid om onder leiding van een gids een (deel van) van de routes met de fiets af te leggen. Zo is er een fiets-/wandelroute langs beeldhouwwerken.

Voor informatie en mogelijkheden vragen we u contact op te nemen via inschrijving@senver.nl