Wat kreeg je op je 16e?

9 thoughts on “Wat kreeg je op je 16e?

 1. Een Batavus brommer (buikschuiver). Zware brommer, bijna een motorfiets. Maar wettelijk een fiets met hulpmotor. Daarom had Batavus een truc bedacht. Je kon de trappers met een mechanisme ook beide naar beneden zetten. Presto! Dan waren het plotseling stepjes om je voeten op te zetten.
  Net als de huidige discussie of een elektrische step een elektrische fiets is, of dat dat een snorfiets of bromfiets is.

 2. Ja, prachtig ik kreeg ook een Solexje en ging met m’n vriendin
  Ellen achterop naar Zandvoort.
  Groetjes, Irene

 3. Ik weet het nog als de dag van gisteren. Toen ik 16 werd kreeg ik mijn eerste nieuwe fiets met 3 versnellingen. Gekocht bij de fietsenmaker hoek Siemenstraat Jan van de Heijdenstraat. Daarvoor moest ik het altijd fietsen met de afgedankte fiets van mijn twee oudere broers. Mijn vader haalde de fiets wel ieder jaar uit elkaar om het te (zwart) schilderen en de kogellagers in te vetten. Vanaf die dag kon in de heuvel van de Vaartweg makkelijk overwinnen. Iedere dag van de Rigelstraat naar de Zeverijnstraat..

 4. Queenie’s kreeg ik op mijn 16e verjaardag in november 1963.
  Reden, het kerstbal van de dansschool Meijer et fills in Rotterdam. Mijn 1e bal met optreden van The Dutch Swingcollege Band. In de loop van de avond werd ik daar ten dans gevraagd door mijn huidige echtgenoot.

 5. Op mijn zestiende verjaardag kreeg ik een zoveelste-hands Solex . Mijn vader had een fietsenwinkel en daar werden regelmatig fietsen en bromfietsen ingeruild . Dat had tot gevolg dat wij , we waren met zessen, nooit een nieuwe fiets maar altijd een tweedehandsje kregen.
  De Solex ging mee toen ik in Nijmegen ging studeren. Heel wat kilometers, ook bij nacht en ontij heb ik afgelegd op mijn trouwe Solex .

 6. Ik weet niet of het echt voor mijn 16e verjaardag was, of daar in de buurt (een zoveel-jarig-bruiloftsfeest van mijn ouders), maar rond die tijd kreeg ik: een poederdoos. Het was misschien een uiting van ‘wishfull thinking’ – een dochter die zich vrouwelijk kleedt en gedraagt. Maar ik zat op atletiek, en deed on-meisjesachtige dingen. Gelukkig kon ik mijn ouders overtuigen dat een poederdoos-dochter er niet in zat. Daarvoor in de plaats kreeg ik een armband. Okay dan,…

 7. Op de ochtend van mijn zestiende verjaardag kreeg ik zwarte pumps cadeau: elegant schoentje met een hak van pakweg 7 cm. Prachtig. En bovendien waren die schoentjes de opening naar de Manege, de dancing van Apeldoorn, waar ik vanaf mijn zestiende verjaardag op zaterdagavond mocht gaan dansen!

 8. Een Mobylette brommer , deed ik mezelf cadeau. Ben op mijn veertiende gaan werken , het eerste wat ik kocht was een naaimachine van mijn gespaarde geld.Kon ik zelf kleding maken

  Toen ik zestien werd had ik genoeg gespaard voor de Mobylette.en mezelf deze brommer cadeau gedaan Mijn ouders hadden hem besteld op een beurs in de Expohal , daar zat een aardige korting op. Hij kostte denk f. 299

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Please reload

Even geduld...