Zomerschool 2021

Senver Hilversum organiseert weer een Zomerschool-programma. Met excursies, workshops, fietstochten, lezingen. Altijd als de scholen en instellingen hun deuren sluiten, doet Senver er juist een schepje bovenop, en biedt een uitgebreid programma. Ook in augustus
Aanmelden is noodzakelijk via inschrijving@senver.nl Kunt u niet e-mailen dan kunt u bellen met Marijke Lubberding die deze excursie begeleidt, tel. 06-10391854.

Anningahof bij Zwolle: een bijzonder Beeldenpark

En het hanzestadje Hattem, nog plaatsen vrij

Het Landgoed Anningahof ligt aan de rand van Zwolle. Getransformeerd van weiland tot landgoed, een fraai park met wilde bloemen, vijvers, graslanden en prachtige bomen. En in dat landschap staan maar liefst 94 beelden, waaronder dit jaar 31 nieuwe.
Bij aankomst eerst aan de koffie, terwijl eigenaar Hib Anninga kort vertelt over het ontstaan van het park. Daarna gaat ieder op eigen tempo wandelen over het landgoed en langs de eigentijdse beeldhouwkunst. Lunchen doen we bij het Panorama Paviljoen aan de rand van Hattem met groots uitzicht over de IJsseluiterwaarden. Daarna kan iedereen op eigen gelegenheid een kijkje nemen in het historische centrum van Hattem op 200 meter wandelafstand. Wandel onder de Dijkpoort door, zie meteen de verlokkelijke etalage van Bonbon Atelier A3. Of ga even met je museumkaart binnen bij Het Anton Pieck of Voerman museum.
Om 16.30 uur vertrek onze bus van Jan van Dijk weer vanaf de parkeerplaats bij het Panorama Paviljoen terug naar Hilversum.

  • Datum dinsdag 10 augustus
  • Vertrek om 9.00 uur bij Wijkcentrum Lopes Dias en om 9.15 uur bij café Kruis, Kerkelanden.
  • Vervoer met de bus van Jan van Dijk, in de bus mondkapjes op. Er kunnen 28 mensen mee.
  • Kosten € 48,00