Zomerschool 2021

Senver Hilversum gaat weer een Zomerschool-programma organiseren. Met excursies, workshops, fietstochten, lezingen. Altijd als de scholen en instellingen hun deuren sluiten, doet Senver er juist een schepje bovenop, en biedt een uitgebreid programma.
Aanmelden is noodzakelijk via inschrijving@senver.nl Kunt u niet e-mailen dan kunt u bellen met Ike Heerschop, tel. 035-6857016.

WORKSHOP GRAFISCHE TECHNIEKEN IN GRAFISCH ATELIER

Dit jaar gaan we in het kader van de Zomerschool afdrukken maken in monotype/letterdruk, op prentbrief formaat. Je gaat met een serie kaarten/kleine kunstwerken naar huis. Matty de Graaf is onze docent. Ze laat je zien wat grafische technieken eigenlijk zijn, en je gaat er meteen zelf mee aan de slag. Er wordt gewerkt in blokken van 1.5 uur in kleine groepjes van 4-6 personen. Afstand is goed mogelijk en omdat er meerdere drukpersen zijn, kan er gewerkt worden in duo’s.
De workshop wordt gehouden op het Grafisch Atelier aan de Noorderweg 96, naast de Kringloper.
MAANDAG 5 EN DINSDAG 6 JULI. Bij inschrijving word je ingedeeld in een blok van 1,5 uur. De kosten zijn 10 euro. Inclusief materiaal en koffie/thee.

DAGTOCHTEN MARKER WADDEN

Ook zo genoten van de documentaire over de Marker Wadden van zondag 30 mei? Vijf jaar geleden begon in het Markermeer een uniek project. En nu al te bezoeken. Zet met de Zomerschool van Senver je eerste stappen op Marker Wadden. Lees verder

Orgelconcerten met toelichting vooraf

Traditiegetrouw is augustus weer Orgelmaand in de grote St Vitus. 2021 is een bijzonder jaar, want het is 400 jaar geleden dat Jan Pieterszoon Sweelinck stierf, in 1621. Alle organisten die komen spelen in de Vitus hebben de opdracht gekregen om iets te spelen van Sweelinck. (Voor de mensen die de webinar over Sweelinck gevolgd hebben: ze mogen niet allemaal Mein junges Leben hat ein End spelen!!) De orgelconcerten zijn elke vrijdagavond vanaf 19.30 uur vrij toegankelijk (een gift is wel welkom), van 30 juli tot en met 10 september.
Voor dat dit alles start, is Henk van Zonneveld zo aardig om de dag voorafgaand aan zijn eerste optreden (dat meteen op 30 juli is) ons te ontvangen in de Vituskerk, voor uitleg en introductie. Onder voorbehoud van begrafenissen en kerkbestuur wordt dat:

DONDERDAG 29 JULI OM 11 UUR. Om half 11 verzamelen op het plein voor de kerk. Graag 2 euro bij de hand houden, voor een boekenbon. Aanmelden van te voren is niet nodig.

Fietstochten langs 7 tuinen

We doen een rondje langs de 7 tuinen in Hilversum en  ’s-Graveland. Op de route rijden we onder meer naar het Pinetum, Costerustuin en Gooilust. Onderweg drinken we ergens een kopje koffie. Dit is niet zo’n zware tocht, ongeveer 15 km.

  • Datum  dinsdag 13 juli
  • Start om 10.30 uur, rond 13.30 uur weer terug
  • Verzamelen bij Rosarium op de Boomberglaan

Fietstocht naar de Gooise Heemtuin

We fietsende naar de Gooise Heemtuin. Deze tuin geeft een indruk van de oorspronkelijke Gooise vegetatie. Vrijwilligers onderhouden de tuin op woensdag, ze hebben ons vast veel te vertellen. De fietstocht gaat via een mooie route naar Blaricum en we maken een rondje door het Gooi.  In totaal zo’n 40 km.

  • Datum WOENSDAGG 21 JULI
  • Start om 10.00 uur
  • Verzamelen op de Kerkbrink

Jeu-de-Boules kennismaking

Ontdek een klein stukje Frankrijk, gelegen aan het einde van Sportpark Loosdrecht. Daar bevindt zich Petanque Vereniging De Gooiers, in een prachtig speelpark.  Petanque of jeu de boules is een spel dat geschikt is voor jong en oud, gezelligheid en uitdaging gaan hand-in-hand. We nodigen zowel meer ervaren spelers als beginners uit om een zomerse ochtend in Franse stijl te beleven.

We worden ontvangen met koffie/thee en appelgebak op het terras. Daarna volgt er een korte uitleg en demonstratie over het jeu de boulen. Rond 10.30 uur krijgt iedereen zijn eigen jeu de boules-set, en wordt u begeleid in het spelen van enkele partijtjes.  Vervolgens kunnen we vanaf 12 uur gezamenlijk een heerlijke Franse lunch nuttigen aan de picknicktafels.  Als het weer tegenzit, wijken we uit naar het boulodrome dat zich ook op het terrein bevindt; daar bevinden zich 16 prachtige binnenbanen en een gezellige kantine.

  • Plaats  Sportpark Loosdrecht, Jagerspaadje 34 (laatste parkeerterrein)
  • Datum  woensdagochtend 7 juli of 21 juli, 10.00 uur – 13.00 uur
  • Kosten  € 21,50 per persoon
  • Aanmelden  via inschrijving@senver.nl Kunt u niet e-mailen dan belt u naar Ike Heerschop, tel. 035-6857016