Aqua fitness

Senver’s aqua jogging – sportief en gezellig

Al drie jaar verzamelt op dinsdagmorgen om 10 uur een groep Senver-leden zich in de Lieberg om onder leiding van Gré Imbosch én van Benjamin, ja hij is met stip een echte Benjamin, te aqua joggen. Zwemmen is de minst belastende beweging voor senioren. Alle spieren worden op een soepele manier gebruikt.

Koud? Nee, dat is echt niet koud, het water is heerlijk warm en het is niet nodig dat je goed kunt zwemmen, want je kan in het bad staan. Beweeg je wat minder makkelijk of heb je reuma dan kan de vloer van het bad omhoog zodat het trappetje minder stijl wordt en iedereen eenvoudig het water in kan.  Benjamin hupt en springt op de kant om de oefeningen voor te doen. Je kunt het jezelf zo makkelijk of moeilijk maken als je wilt, als je maar mee beweegt op jouw niveau. Ondertussen worden er grapjes gemaakt en gelachen.

Als Gré Jan Buisman (87 jaar) de kant op ziet klimmen roept ze keihard: ‘GEEN BOMMETJE.’ Maar meestal is ze al te laat en golft er een soort tsunami door het bad. Ach, een beetje stout zijn is van alle leeftijden. Na alle inspanning wordt er gezellig samen koffie en thee (gratis) gedronken aan de grote tafel in de hal. Het is elke keer weer een feestje. Heeft een van de leden iets te vieren of is een beetje zielig dan komt de lief en leed pot in actie.

Heb je zin om een keertje mee te doen, dan ben je van harte welkom. De kosten zijn € 5,10 per keer. Het is geen abonnement, kom je niet dan betaal je ook niet. Er zijn ook 10 en 20 rittenkaarten met korting te verkrijgen. Meer informatie? Bel Gré, tel. 035-6834428