Brei Café op vrijdagmorgen

Gezelligheid troef in Senvers Breicafé

Senver’s breiclub bestaat inmiddels vijf jaar. De lange tafel in Wijkcentrum Lopez Dias ligt iedere vrijdagmorgen vanaf half 11 helemaal vol met alle kleuren wol, breipennen en bladen met de mooiste breipatronen.

De naalden klikken dat het een lieve lust is. Het is zo gezellig dat er waarschijnlijk een tweede tafel bijkomt. Iedereen is welkom. Je moet wel kunnen breien, maar kom je er niet uit, dan is er altijd wel een helpende hand om je verder te brengen.

Je breit wat je leuk vind. Truien, sokken, mutsen, kinderkleding, speelgoed, vesten, maar ook lapjes waar dekens van worden gemaakt. Deze dekens gaan naar ‘Zending over grenzen’ in Almere.

Regelmatig neemt iemand iets lekkers mee voor bij de koffie. Er wordt heel wat gekletst, patronen uitgewisseld en raad gegeven.

Aan het breicafé zijn geen kosten verbonden, gewoon aanschuiven, een kopje koffie kopen aan de bar en lekker breien, babbelen en lachen. Reuze gezellig.


  • Dus als u zin hebt om mee te doen aan Senver’s breiclub, ga dan eens op vrijdagmorgen kijken in Wijkcentrum Lopes Dias, Lopes Diaslaan 213.
  • Van 10:30 tot ongeveer 12 uur.
  • Het kost niets.