Oppepper

Waarom hebben we een Oppepper?

De Oppepper hebben we aan corona te danken. Op de eerste dag van de eerste lockdown, dat was zaterdag 14 maart 2020, is Senver begonnen met het verzenden van een nieuwsbrief met opbeurende filmpjes, gedichten, liedjes, cabaret etc. Toen nog simpel, zonder plaatjes en zo.

Iedereen was toen aan huis gebonden – senioren nog meer dan anderen – we konden nergens heen en je mocht geen bezoek ontvangen. De Oppepper verscheen de eerste maanden elke dag. Mensen keken ernaar uit, en stuurden ook zelf veel bijdragen in, in de vorm van foto’s, filmpjes, reacties etc. Er circuleerden toen ook veel filmpjes en cartoons over corona.

Later, toen de lockdown wat minder heftig werd, maakten we niet meer 7, maar nog 3 Oppeppers per week. Uiteindelijk gingen we naar 1 keer per week. We kozen voor de zondag. We bleven hem Oppepper noemen. Ook nu kunnen veel mensen wel een oppepper gebruiken aan het begin van de zondag.

Inschrijven voor de Oppepper

Als je lid wordt van Senver ontvang je automatisch de Oppepper. (Je kunt je natuurlijk wel zelf uitschrijven.) Maar als je familie of vrienden hebt die de Oppepper ook wel willen ontvangen (en ze wonen niet in Hilversum of ze zijn – of voelen zich – te jong om lid te worden van Senver) dan kun je ze wijzen op onderstaande aanmeldknop.


Wie zitten er achter de oppeppers?

Er zijn nu (voorjaar ’24) 15 mensen die om beurten een bijdrage leveren aan deze nieuwsbrief. Henk Roos maakt bijvoorbeeld voor elke 1e zondag van de maand een bijdrage over beeldende kunst. Claire Verlinden op de 2e zondag van de maand over klassieke muziek, Ko van den Bovenkamp op de 3e zondag over gedichten en ‘wijsheden’. Er is een rooster zodat alle redacteuren een bijdrage per maand maken. Riny Jägers zorgt elke maand voor een meezinger, Willibrord Ruigrok verzorgt bijdragen over lokale geschiedenis, Henja Kronenburg maakt recepten, Marianne Bloemkolk levert filmpjes over dans, Frans Regtien houdt ons op de hoogte van oud-omroepmedewerkers en Ruud de Jong geeft tips over een moestuin in je tuin of op je balkon. En dan heb je nog de rubriek ‘Puzzelfoto’, waarvoor verschillende mensen bijdragen leveren, soms Boudewijn Quint of Winfried Gall, soms Cok van Schaik of Helmi Duijvestein. Ineke maakt regelmatig filmpjes waarbij de bewoners van de panden van de puzzelfoto aan het woord komen.

De wekelijkse kernredactie is in handen van Carol van den Wijngaart (doet ook cabaret en de rubriek sterrenkunde en tips om erop uit te gaan), Helmi Duijvestein en Ineke van de Rotte. Zij zorgen voor de andere artikelen en vullen de gaatjes.