Lezing & gesprek

Presentatie Uitvaartstichting, 16 februari

In januari was er een lezing over mogelijkheden van begraven en cremeren in Hilversum.
Hier vind je de presentatie van Anita van Loon.


Zakelijke aspecten levenstestament, 21 maart

In januari organiseerden we een lezing over het thema ‘Regie over het levenseinde’, met inleiders van de NVVE. Daarin lag de nadruk op de medische aspecten van het levenstestament.

De lezing die hierop aansluit gaat over het algemene deel of het zakelijke deel van het levenstestament. Een levenstestament is nuttig als je zaken goed wilt regelen voor het geval je zelf niet meer kunt beslissen. Dat kunnen financiële zaken zijn, bijvoorbeeld als je beschikt over een woning of vermogen, of gebruikmaakt van een persoonsgebonden budget. In de meeste gevallen is een notariële akte vereist en is een zelf opgesteld en ondertekend document niet voldoende. Dit geldt met name bij de verkoop van de eigen woning en het regelen van bankzaken bij wilsonbekwaamheid. Wie wordt je vertegenwoordiger, wie is er geschikt om je vertegenwoordiger te zijn en wordt er ook toezicht op de vertegenwoordiger gehouden?
Carina Stassen, o.a. professioneel vertegenwoordiger en testamentair bewindvoerder, is onze gewaardeerde inleider over dit onderwerp. Op een actieve wijze gaat ze samen met ons aan de slag om dé geschikte vertegenwoordiger te vinden.

  • Datum donderdag 21 maart, aanvang 14.00 uur
  • Plaats St. Annagebouw,het verenigingsgebouw áchter de Vituskerk aan de Emmastraat
  • Kosten € 2,50
  • Aanmelden kan via deze link of in het Senverwinkeltje in de bibliotheek

Workshop praatjes maken/contacten leggen

Er is geen goed simpel Nederlands woord voor ‘social talks’: het leggen van simpele contacten en het aanknopen van praatjes. Sommige mensen zijn er handig in, anderen vinden het lastiger. Om op een feestje waar je niemand kent, met mensen praatjes aan te knopen, kan ook best ingewikkeld zijn. Je kunt het leggen van dit soort kleine contacten oefenen, en dat is ook nog leuk om te doen.
Senver biedt een workshop aan om eens andere manieren van kennismaking te oefenen. Of je er nu goed in bent, of niet, je kunt altijd wat bijleren. De workshop wordt verzorgd door bestuurslid Ineke van de Rotte. Er kunnen 12 mensen meedoen.

  • Locatie De Kroon, Emmastraat 50
  • Datum maandag 25 maart, 14.00 uur
  • Kosten € 2,50
  • Aanmelden kan via deze link