Lezing & gesprek

Hoe blijft je leven waardevol als je ouder bent?

Ouder worden willen we allemaal, maar ouder zijn, dat niet. Want met het ouder worden komen ongemakken en gebreken. Mensen om ons heen vallen weg, er dreigt eenzaamheid, soms of vaker. Hoe ga je daarmee om?

De werkgroep die voor Senver de lezingen organiseert heeft Jurjen Zeilstra gevraagd om daarover een inleiding te houden. Zijlstra is historicus en predikant. Hij is niet vanwege het predikant-zijn gevraagd, maar wel omdat hij veel ervaring heeft met het omgaan met levensvragen, en daar gaat het deze keer om.
Jurjen Zijlstra neemt ons – als goed historicus – eerst mee naar het verleden. Wat was er goed aan ‘vroeger’, en in welke tijd leven we nu? Hoe gingen eerdere generaties om met het streven naar een waardevol leven? Hoe gaan we om met wat deze tijd ons biedt? Deskundigen zeggen dat voor ouderen er soms geen oplossing is voor eenzaamheid, en dat je daar eerder mee moet leren ‘dealen’. Maar is dat wel zo en wat vind je daarvan?

Genoeg stof voor een goed gesprek. Na de inleiding gaan we in kleinere groepen aan de hand van enkele vragen in gesprek over het thema.

  • Datum  woensdagmiddag 15 november 14.00 uur
  • Locatie St Annagebouw, áchter de Vituskerk, Emmastraat 1
  • Kosten € 1,50
  • Aanmelden kan door online een kaartje te kopen of vanaf 3 november te bellen naar Mieke Gianotten, tel. 035-6854825. Je kunt dan op 15 november aan de zaal € 1,50 pinnen