Uitstapjes en dagtochten

Senver heeft allerlei soorten uitstapjes en excursies.

 • Bustochten met de touringcar
  Elke maand is er een bustocht met Eemland reizen, maar niet in de winter. De tochten zijn extra geschikt voor mensen die niet zo goed of ver kunnen lopen. Zie hier.
 • Stadswandelingen
  Van april tot en met oktober is er elke maand een rondleiding in een andere stad, onder leiding van een gids. Zie hier het programma.
 • Uitstapjes Senverbus
  De Senverbus organiseert uitstapjes met kleine groepen. Lees hier waar je de informatie kunt vinden.
 • Zomerschool
  In de zes weken waarin de scholen gesloten zijn, en veel culturele instellingen ook, doen wij er een schepje bovenop en organiseren allerlei leuke en leerzame activiteiten.
 • Wild kijken
  Begin maart is gestart met een nieuwe Senver-groep die zich gaat bezighouden met ‘wildkijken’. Bij de kennismaking zijn de eerste plannen gemaakt. De groep begint in het Gooi, maar wil natuurlijk ook wild gaan spotten op de Veluwe. De eerste afspraak is in het Spanderswoud waar we reeën kunnen aantreffen en de tweede afspraak is in het Smithuyserbos waar de groep naar vogels gaat kijken.
  De groep staat open voor nieuwe leden, dus mocht je interesse hebben, laat het dat via de mail even weten aan bestuurslid Theo Veldkamp, via theoveldkamp@yahoo.com.
 • Andere tochten
  Incidenteel zijn er andere interessante dagtochten, zoals deze:

  Naar de Marker Wadden, nieuwe eilanden in het Markermeer Een jaar of vijf geleden begon in het Markermeer een uniek project, de Marker Wadden. Vorig jaar organiseerden we al excursies erheen, en nu gaan we die herhalen. We gaan met de boot vanaf de haven in Lelystad. Na een tocht van ongeveer een uur arriveren we op het hoofdeiland. Aldaar is er in het strandpaviljoen een mogelijkheid om koffie met een kleine versnapering te nuttigen. Ieder wandelt op eigen gelegenheid over het eiland. Je kunt genieten van de vogels die voedsel zoeken, de langere route brengt je langs de buitenrand van Marker Wadden.