Activiteiten

Senver gaat langzamerhand haar activiteiten weer starten. Sommige dingen doen we voorlopig nog ‘online’.

 • MUZIEK-INLEIDINGEN OP ZONDAGMORGEN – 6 juni 10.00 uur
  Claire Verlinden had natuurlijk gehoopt met live-muzieklezingen te kunnen starten in de bibliotheek, maar helaas. Dan nog maar een keertje een webinar op zondagmorgen. Wij horen van veel mensen dat ze dat wel een passelijk zondagochtend ritueel vinden. Op zondagmorgen 6 juni, om 10.00 uur. Aanmelden (gratis) kan hier.
  Waarom Sweelinck?
  Hij is 400 jaar geleden overleden op 16 okt 1621. Voordat het feest-spektakel daarover losbarst, is het fijn dat jullie die componist al een beetje leren kennen. Hadden we de vorige keer Purcell, de Britse Orpheus, nu hebben we het over de Amsterdamse Orpheus, want zo werd hij echt genoemd. Hij was zéér beroemd, vooral onder organisten door heel Nederland en Duitsland en indirect heeft hij veel invloed gehad op de grote Bach.  Met hem staat het orgel centraal in dit webinar, maar ook klavecimbel, piano, koorzang. Ik hoop dat je na deze ochtend, onze grootste Nederlandse componist beter hebt leren kennen. Maar je kent hem wel van ons oude 25-guldenbriefje.
 • FOTO-CLUB
  De deelnemers van de Foto-club gaan wel door, ze wisselen foto’s uit via e-mail.

 • AANRECHT-AGRARIERS VAN SENVER KWEKEN ZELF PADDENSTOELEN, lees hier.
  Een aantal Senver-leden kweekten de afgelopen tijd paddenstoelen op afgewerkte koffieprut.  Ze noemden zich: aanrecht-agrariërs. Via een whatsapp-groepje hielden de deelnemers elkaar op de hoogte.