Kern van…

Over leven en werk van Salvador Dali

Onder leiding van Henk Butink, die wij nog kennen van zijn prachtige audiovisuele show over Gaudi, gaan wij naar het noordoosten van Spanje, land van de trotse Catalanen. Eén van hen was Salvador Dali (1904-1989), de wereldberoemde surrealistische kunstenaar. We bezoeken drie plaatsen die veel voor Dali hebben betekend. In het bijzonder het pittoreske Cadaqués, waar hij aan een strandje een villa liet bouwen om daar samen met Gala te wonen, zijn Russische muze.

In Púbol decoreerde hij een kasteel en de tuin van het kasteel. Deze schonk hij aan Gala. Zij werd in de crypte van haar kasteel bijgezet. In zijn geboorteplaats Figueres bouwde hij een oud theater om en hij richtte daar voor zichzelf een heus museum op, het Dali museum. Inderdaad tot meerdere eer en glorie van zichzelf. Hier ligt hij ook begraven. Tussendoor en op het eind zal Henk Butink mooie cultuur historische hoogtepunten laten zien van Catalunya.

Henk Butink beschouwt zichzelf als een ‘natuur- en cultuurfotograaf-presentator. Hij maakte nog vele andere presentaties, waaronder over Syrië en Jordanië, Japan en Israël.

Kosten € 5,00. Na afloop kan voor een schappelijke prijs worden gegeten in De Unie.


  • Datum: maandag 4 november 2019
  • Tijd: van 15.00 tot 17.00 uur
  • Plaats: Sociëteit De Unie, ’s Gravelandseweg 57
  • Kosten: €5,00
  • Na afloop kan in de sociëteit gegeten voor een schappelijke prijs.