De Kern Van…

De Kern van… Aristoteles

Over vriendschap en andere deugden

De Griekse wijsgeer Aristoteles  (384-322v.Chr) gold in zijn tijd als de grootste geleerde ter wereld. Hij streefde naar universele kennis. Hij was leerling van Plato en leermeester van Alexander de Grote en vestigde op latere leeftijd zijn eigen onderwijsinstituut in Athene.

In de middeleeuwen verwierf Aristoteles zich de eretitel ‘de Filosoof’, hem toegekend door Thomas van Aquino. Hij behoort tot de meest invloedrijke denkers uit de geschiedenis van de westerse filosofie.

In de lezing van 3 april maken we nader kennis met de veelzijdigheid van Aristoteles en spitst de inleider deze kennismaking toe op zijn deugdethiek en zijn aandacht voor vriendschap. Zijn deugdethiek vormt een actueel en nog altijd inspirerend antwoord op de vraag hoe je duurzaam gelukkig kunt zijn.

De inleider is Hans Beuk; je zou hem de huisfilosoof van Senver Kunnen noemen. Hij verzorgde al diverse lezingen voor De Kern, verzorgt cursussen en begeleidt filosofische gesprekskringen in de regio’s Utrecht en het Gooi.

  • Datum maandag 3 april van 14.30 tot 16.30 uur
  • Plaats Bibliotheek Hilversum
  • Kosten €6,00
  • Aanmelden en kaartje kopen online via www.senver.nl.  Of in het Senver-winkeltje in de bibliotheek op de vrijdagmorgen van 10.30-12.00 uur.