Leuke activiteiten vandaag en de komende tijd

Zaterdag 11 februari – Lenny Kuhr

Zangeres Lenny Kuhr heeft geen introductie meer nodig. Zij zingt uit haar grote en levendige oeuvre. Bekende liedjes, maar ook nieuw werk van haar vorig jaar verschenen album. Een album waarop Lenny uit haar comfortzone is getreden, met verrassende resultaten. Geschreven door haarzelf, maar ook  met bijdragen van o.a. Stef Bos, Spinvis en Elke Vierveijzer. Het belooft een mooie avond te worden!

  • Plaats: Theater Dillewijn, Stichts End 57, Ankeveen
  • Aanvang: 20.15 uur
  • Tickets: €19

Lees hier verder, ook om een ticket te bestellen.


Dinsdag 14 februari – Rondleiding Zilveren Camera

Vanaf 12 februari is de Zilveren Camera, de belangrijkste Nederlandse prijs voor fotojournalisten, in Museum Hilversum te zien. Een terugblik op het bewogen jaar 2022, van nieuws en politiek tot sport, natuur en wetenschap.

Speciaal voor Senver-leden is er op 14 februari een rondleiding door Museum Hilversum. Wandel op dinsdag 14 februari met museumdirecteur Fleur van Muiswinkel en Veronique Jansen mee door deze tentoonstelling. In een rondleiding zie je meer.

  • Locatie: Museum Hilversum, Kerkbrink 6
  • Kosten: toegang tot het museum en de rondleiding € 7,50 (senior). Met museumkaart of Museum Hilversum vriendenpas gratis.

Reserveer hier voor de rondleiding Zilveren Camera op 14 februari in Museum Hilversum.


Beeldende kunst, met Japan als inspiratiebron

Er is een nieuwe expositie in de Galerie van ART Hilversum, Kerkstraat 92, met als thema: Japan als inspiratiebron. Negen Hilversumse kunstenaars exposeren werk: schilderijen, keramiek, grafiek, servieswerk, vazen en zelfs kamerschermen.

Carla Kleekamp is erg beïnvloed geweest door een studiereis naar Japan, waar ze een Chinese leermeester ontmoette van wie ze vijf jaar lang les kreeg. Bijzonder is dat haar dochters Yvette en Andrea nu Japans georienteerde kamerschermen exposeren. Peter Samsom die een eigen galerie heeft aan de Zeedijk, past met zijn Japanse portretten van papier-werk uitstekend in deze expositie. Het servieswerk van Romanina Mandricardo en de vazen van Marga Niederer van Huizen maken de verzameling van door Hilversumse kunstenaars gecreëerde kunst compleet. De tentoonstelling is tot eind februari te zien op het adres Kerkstraat 92 en is open van woensdag tot en met zondag van 12 – 17 uur.


Kees van Dongen, in Singer Laren

Hoe lukt het de jonge kunstenaar Kees van Dongen om door te breken in Parijs en in korte tijd uit te groeien tot één van de meest beroemde kunstenaars van de twintigste eeuw? Deze vraag staat centraal in de tentoonstelling Kees van Dongen, te zien in Singer Laren, tot begin mei 2023.
Bestel hier je toegangskaart.