Belastinghulp

Belastinghulp voor Senver-leden, ook in Wijdemeren

Tussen 1 maart en 30 april moeten weer veel mensen aangifte inkomstenbelasting doen. De belastinghulpen van Senver kunnen u helpen met het invullen van het belastingformulier. Dit kan door uw aangifte Inkomstenbelasting helemaal voor u te in te vullen, of door u te helpen als u via de computer het aangifteformulier zelf wilt vullen. Wij maken dan eerst een telefonische afspraak en komen bij u thuis.

Hoe werkt het

Heeft u al eerder het belastingformulier door een invulhulp van Senver laten invullen, dan kunt u wachten tot u gebeld wordt om een afspraak te maken. Wilt u voor het eerst gebruik maken van deze hulp, dan kunt u een mail met uw naam en telefoonnummer sturen naar belastinghulpsenver@gmail.com of u kunt bellen met Riny Jägers, tel. 06-51154212. Wij maken dan een afspraak met u. De hulp wordt gegeven aan Senver-leden met een jaarinkomen tot € 35.000 voor alleenstaanden en € 55.000 voor echtparen/samenwonenden. Voor het invullen door Senver is de bijdrage in de kosten € 10 per persoon (dus € 20 voor gehuwden en samenwonenden).

Machtigingscode aanvragen

Belastinghulpen gebruiken niet uw DigiD, maar een zgn. DigiD-machtiging. Daarmee krijgen ze toegang tot uw belastinggegevens zonder dat ze uw DigiD hoeven te weten. U kunt deze machtiging alvast aanvragen bij de belastingdienst via internet https://machtigen.digid.nl, of telefonisch via (088) 1236555, waarbij u uw BSN-nummer en geboortedatum moet opgeven. Het duurt 5 werkdagen voordat u de machtigingscode in huis hebt, deze ontvangt u in een witte envelop.

Als u als echtpaar uw belastingaangifte wilt laten verzorgen, dan moet u elk apart een machtigingscode aanvragen. Heeft u vorig jaar ook gebruik gemaakt van een code dan krijgt u hem dit jaar automatisch thuisgestuurd.