Museumlezingen

Programma 2021-2022

Na een door corona geplaagd lezingenseizoen gaan we in november vol goede moed starten met een nieuwe serie museumlezingen. In dit overzicht vind je de thema’s van het aankomende seizoen. De lezingen zijn steeds op de tweede dinsdag en woensdag van de maand, van 10.30-12.30 uur in de bibliotheek en worden verzorgd door Henk Roos.  

November ‘Dürer was hier – een reis wordt legende’

Een tentoonstelling uit de ‘buitencategorie’, achtereenvolgens te zien in het Suermondt-Ludwig-Museum in Aachen, en de National Gallery in Londen. Nog tot 24 oktober in Aachen te zien, daarna verhuist ‘Dürer’ naar Londen.

December ‘Maria Magdalena – kroongetuige, zondaar, feminist.

Ontmoet deze mysterieuze en inspirerende vrouw van uitersten in Museum Catharijneconvent Utrecht.

Januari ‘Artemisia – Vrouw & macht’

Rijksmuseum Twenthe organiseert een spectaculaire tentoonstelling rond het leven en werk van één van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Italiaanse schilderkunst uit de zeventiende eeuw.

Februari ‘Belgische meesters’

De tentoonstelling in Singer Museum Laren en de lezing geven een overzicht van de Belgische klassiek moderne kunst, van James Ensor tot René Magritte.

Maart ‘Rob Scholte – Reproductie verplicht’

Rob Scholte is de koning van het copyright. Museum de Fundatie Zwolle laat een omvangrijk overzicht zien van zijn schilderijen.

April ‘Calder Now’

In Kunsthal Rotterdam de grootschalige tentoonstelling ‘Calder Now’ met ruim twintig sculpturen van de invloedrijke Amerikaanse kunstenaar, naast werken van andere toonaangevende hedendaagse beeldhouwers.