Stadswandelingen

Stadswandeling door Zaltbommel, op donderdag 15 september

“Ik ging naar Bommel om de brug te zien” aldus Marinus Nijhof maar wij gaan de hele stad zien tijdens de wandeling op donderdag 15 september. Zaltbommel is een Vestingstad met een rijke geschiedenis waarin Maarten van Rossum, (nee, niet
de TV-persoonlijkheid) de Gelderse krijgsheer een belangrijke rol speelde. Leuk om te weten dat Fiep Westendorp hier geboren is, zij tekende Jip en Janneke bijvoorbeeld.
Zaltbommel ligt net ten Zuiden van de Waal en heeft een prachtig uitzicht op Martinus Nijhofbrug.

Het is geen grote stad maar erg de moeite waard om te bezoeken en met de gidsen meer te leren over de geschiedenis en hoe de stad nu functioneert. In het stadskasteel, ook Maarten van Rossumhuis genoemd, is een museum gevestigd en de Grote of Sint Martinuskerk zijn de moeite waard om te bezoeken. Het is voor het eerst in onze geschiedenis van stadswandelingen dat we naar Zaltbommel gaan dus grijp je kans en ga mee.
Hoe verloopt de dag
We verzamelen om 8.50 in de hal van het station en nemen de trein van 9.18 uur. Treinreis voor eigen rekening zoals gebruikelijk. In Utrecht is er een vrij korte tijd om van perron 1 naar perron 21 te lopen voor de sprinter richting Den Bosch. Na 20 min lopen in Zaltbommel zijn we bij ‘De Verdraagzaamheid’ waar we koffie met gebak krijgen. Daar komen de gidsen ons ophalen om 11.45 uur voor een wandeling van ca 1,5 uur.

  • Kosten: € 14,00 inclusief koffie met taart .
  • Aanmelden tot uiterlijk 10 september liefst per mail jeanne.meiresonne@chello.nl
  • of evt. tel 035-6234584. Geef je naam én telefoonnummer op. Bij meer dan 40 aanmelders loten we. Bij verhindering is gratis afzeggen mogelijk tot 12 sept. 12.00 uur daarna moet je de al gemaakte kosten betalen.

Jaarprogramma

Ook dit jaar organiseert onze Werkgroep Stadswandelingen weer vijf wandelingen door steden in Nederland. Meer informatie vind je in ons maandblad voor de betreffende maand.

  • 19 mei naar Hoorn
  • 16 juni naar Leiden
  • 15 september naar Zaltbommel
  • 20 oktober naar Zaandam