Stadswandelingen

Stadwandeling Enkhuizen met rijke geschiedenis

Ga mee om de stad Enkhuizen te verkennen. Deze stad, gelegen aan de voormalige Zuiderzee heeft een historische binnenstad en speelde een sleutelrol in de Nederlandse Gouden Eeuw. Je zult genieten van een stad met een rijke geschiedenis. Binnen de oude vestingwal vind je maar liefst 366 rijksmonumenten, elk met een uniek en boeiend verhaal.

De werkgroep Stadswandelingen heeft voor deze dag deskundige gidsen geregeld voor een stadswandeling van ongeveer anderhalf uur. Deze gidsen vertellen de geschiedenis en je alle leuke weetjes over Enkhuizen en laten je de mooiste en belangrijkste bezienswaardigheden zien. Na afloop van de rondleiding ben je vrij om nog wat rond te wandelen of een museum te bezoeken bijvoorbeeld het mooie Zuiderzeemuseum.

  • Tijd Donderdag 25 mei, verzamelen om 9.00 uur in de hal van station Hilversum, voor de trein richting Amsterdam.
  • Verloop Na aankomst in Enkhuizen eerst koffie/thee met gebak en daarna komen de gidsen de groep ophalen voor de rondwandeling.
  • Aanmelden tot uiterlijk 15 mei. De opgave kan via de link op www.senver.nl of in de Senverwinkel in de bibliotheek op vrijdag van 10.30 tot 12.00 uur. Afmelden kan voor 11 mei nog kosteloos, daarna geen teruggave meer, omdat er dan al kosten zijn gemaakt.
  • Kosten € 15,00 voor koffie/thee, gebak en gids. De treinreis is voor eigen rekening.
  • Contact Anneke Reijn, e-mail: annekereijn [ AT] gmail.com tel: 06-28739385.