Stadswandelingen

Stadswandeling door Woerden

Op 17 oktober maken we een stadswandeling in Woerden, een oud vestingstadje met een lange geschiedenis. Op verschillende plaatsen is de geschiedenis uit de tijd van de Romeinen terug te vinden en zeker in de verhalen daarover die de gidsen ons gaan vertellen.

Vanuit het station zien we al snel het Kasteel opdoemen en de enorme St. Bonaventurakerk. We hebben de indruk dat nog weinig mensen in deze plaats zijn geweest dus deze kans om er heen te gaan grijpen we nu aan.

Vanaf het station wandelen we naar Gare Pompidou waar we koffiedrinken met evt. gebak. Ieder rekent zelf af en om 11.30 uur komen de gidsen ons ophalen voor een wandeling van ca 1,5 uur. Daarna is er nog genoeg te doen om zelf rond te kijken of te lunchen in één van de vele horecagelegenheden.


  • Datum 17 oktober, vertrek om 09.29 uur vanaf station Hilversum, om 09.00 uur verzamelen in de hal.
  • Kosten € 6,00, ’s morgens contant op het station te betalen. Treinreis en consumpties zijn voor eigen rekening.
  • Aanmelden tot uiterlijk 7 oktober bij Jeanne Meiresonne, liefst per e-mail aan jeanne.meiresonne<AT>chello.nl, vermeld daarbij uw telefoonnummer. Bellen kan vanaf 1 oktober naar 035-6234584, inspreken met naam en telefoonnummer. Bij meer dan 40 aanmeldingen wordt er geloot. Hebt u op 10 oktober nog niets gehoord dan gaat u mee.
  • Afmelden Wanneer u na aanmelding toch niet mee kunt, dan kunt u zich kosteloos afmelden tot 10 oktober. Daarna dient u de € 6,00 toch te betalen omdat de gidsen zijn besproken.