Hilversum voor Beginners

Er zijn nogal wat mensen die op oudere leeftijd naar Hilversum verhuizen. Ze keren terug naar hun  roots of gaan in Hilversum of het Gooi wonen omdat hun kinderen zich hier gevestigd hebben.
Met de cursus ‘Hilversum voor beginners’ willen we nieuwkomers helpen om zich sneller thuis te voelen in Hilversum, en beter de weg te weten. Zowel leden van Senver als niet-leden kunnen zich aanmelden.

Programma najaar 2024

De cursus houden we op zes dinsdagochtenden, steeds van 10.00 – 12.30 uur, om de 14 dagen. En niet steeds op dezelfde plek, maar als het kan op een kenmerkende plek voor het betreffende thema.
Er is elke bijeenkomst een andere inleider die een overzicht geeft. Soms met een fotopresentatie, soms in een andere vorm. Na de pauze is er een praktisch gedeelte: wat is er te doen in Hilversum, bij wie kun je je aansluiten? De bijeenkomst wordt steeds afgesloten met een eenvoudige lunch.

 • Kennismaking
  De eerste bijeenkomst is bedoeld voor de onderlinge kennismaking.
  Datum: dinsdag 24 september
 • Geschiedenis van Hilversum
  In grote lijnen de geschiedenis van Hilversum en hoe je dat in de stad terug ziet. Rol van de media in de geschiedenis en huidige situatie van Hilversum.
  Datum: dinsdag 8 oktober
 • Cultuur in Hilversum
  Welke culturele instellingen kent Hilversum (en omgeving). Wat is kenmerkend voor Hilversum? Wat houdt Hilversum-Mediastad in? Musea, theater(tjes), art deco, bioscopen, maar ook bijzondere architectuur.
  Kort gaan we in op wat de Cultuurkring van Senver inhoudt.
  Datum: dinsdag 22 oktober
 • Welzijn en voorzieningen in Hilversum
  Welke ondersteuning is er voor ouderen en mensen met een beperking?
  Datum: dinsdag 5 november
 • De gemeente Hilversum
  Organisatie, gemeentelijke afdelingen, politieke partijen.
  Datum: 19 november

Aanmelden
Kan vanaf juni 2024.

Voor meer informatie
Neem contact op met info@senver.nl