Actief bij Senver

Heb je zin om actief te zijn en leuke mensen te ontmoeten?

Senver is dé seniorenvereniging van Hilversum. Een grote club enthousiaste mensen. De activiteiten worden georganiseerd door de leden zelf. Ons motto is namelijk: door leden, voor leden. Vrijwilliger zijn bij Senver levert je leuke nieuwe contacten op. Doe je mee?

Lid werkgroep ‘De Kern van’

Onder de titel ‘De Kern van…’ zijn er maandelijks lezingen die gaan over het leven en werk van wat je grote geesten of markante persoonlijkheden kunt noemen. De werkgroep die deze lezingen voorbereidt, heeft behoefte aan uitbreiding. De werkzaamheden houden in dat je meedenkt over thema’s voor nieuwe bijeenkomsten, dat je hand-en-spandiensten verleent tijdens de bijeenkomsten zelf en dat je een deel van de organisatorische werkzaamheden op je neemt. Het gaat dan bijvoorbeeld om het contact leggen met mogelijke inleiders. Eens in het kwartaal komt de werkgroep bij elkaar. Interesse? Neem dan contact op met Ko van den Bovenkamp, tel. 06-30066815 of via de mail: k.vandenbovenkamp [AT] hotmail.com.

Meewerken aan Stadswandelingen

Stadswandelingen buiten Hilversum vormen een van de activiteiten van Senver, ze vinden vijf keer per jaar plaats. Op de derde donderdag van de maanden april, mei, juni, september en oktober gaan steeds maximaal 40 Senver-leden op stap. Het vervoer gaat met de trein naar steden die aan het begin van het jaar door de werkgroep zijn gekozen. Twee vrijwilligers begeleiden de groep.

De werkgroep die dit organiseert bestaat uit vijf personen die elk een stadswandeling kiezen om voor te bereiden en te begeleiden. De werkgroep wil graag in de loop van 2024 nieuwe mensen inwerken. Wie zou deze groep willen versterken? Je kunt een afspraak maken met jeanne.meiresonne [AT] chello.nl tel. 06-4471030.

Seniorenbezoek nieuwe stijl

Senver kende een werkgroep die bij de oudste categorie leden op bezoek ging om hen wegwijs te maken in het woud van regelingen op het gebied van o.a. wonen, welzijn en zorg. Maar de meeste Senver-leden weten daar wel zelf hun weg in, dus de functie van ‘wegwijzer’ is niet meer zo nodig. Wel gaat de werkgroep door met het bezoeken van de oudste groep leden. Het doel wordt nu om aandacht te geven, vragen hoe het met ze gaat en of we als vereniging iets voor hen kunnen betekenen.  We leggen dus eenmalig bezoeken af. Heb je zin om mee te doen in dit team van SeniorenBezoekers of wil je meer weten, stuur dan een mailtje naar hedievhaeften [AT] gmail.com of bel Hedie: tel. 035-6215934.