Filmprogramma

Filmtheater Hilversum vertoont twee keer per maand een film speciaal voor Senver-leden, op dinsdagmiddag en op donderdagmorgen. Bestel kaartjes via de website van het filmtheater, of aan de kassa. De link vind je ook op www.senver.nl Kosten: € 10,00 inclusief vooraf koffie of thee met iets lekkers.


The Dead don’t Hurt

donderdag 30 mei om 11.00 uur (voorpremière)

Het westen van Amerika in de jaren 1860. Nadat ze de Deense immigrant Holger Olsen (Viggo Mortensen) heeft ontmoet, stemt Vivienne Le Coudy (Vicky Krieps), een sterke, vrijgevochten jonge vrouw, erin toe om hem te vergezellen naar Nevada om daar met hem samen te leven. 

Maar wanneer de Burgeroorlog uitbreekt, besluit Olsen in dienst te gaan en staat Vivienne er alleen voor. Ze moet nu opboksen tegen Rudolph Schiller, de corrupte burgemeester van de stad, en Alfred Jeffries, een grootgrondbezitter wiens zoon brutaal en onvoorspelbaar is.


Filmprogramma juni

Treasure

Dinsdag 11 juni om 14.00 uur (voorpremière)

De Amerikaanse muziekjournalist Ruth neemt haar vader Edek, een overlever van de Holocaust, mee op een vader-dochter-roadtrip naar zijn geboorteland Polen. Waar Ruth inzicht hoopt te krijgen in het verleden van hun familie, heeft de charmante levensgenieter Edek zijn eigen plannen. Hun generatiekloof en de cultuurclash die ze ondervinden in het post-communistische Polen van de jaren ’90 tonen hoe het zoeken naar verbinding niet alleen verdrietig hoeft te zijn.

Hors-Saison

Donderdag 27 juni om 11.00 uur (voorpremière)

Hors-Saison is een tedere film die zich afspeelt aan de ruige Bretonse kust. Mathieu (Guillaume Canet) woont in Parijs, Alice (Alba Rohrwacher) woont in een kleine badplaats in het westen van Frankrijk. Hij is in de vijftig en een bekende acteur, zij is in de veertig en pianolerares. Vijftien jaar geleden werden ze verliefd. Maar ze gingen ieder hun eigen weg, de tijd verstreek en wonden zijn beetje bij beetje geheeld. Wanneer Mathieu zijn leven ontvlucht in een kuuroord, vindt hij Alice bij toeval terug.

Plaats: Filmtheater Hilversum

Kosten: € 10,75 inclusief vooraf koffie of thee met iets lekkers

Bestel kaartjes: via de website van het Filmtheater, of aan de kassa.