Filmprogramma in juli en augustus

Speciaal voor Senver-leden en wie nog meer naar een leuke film wil: elke 2e dinsdagmiddag van de maand.

12 juli  Film: Encore

Voor zijn nieuwe film duikt Cédric Klapisch (‘Retour en Bourgogne’) in de wereld van de dans. Klassiek ballet en moderne dans komen samen in een verhaal over hoop dat zich afspeelt tussen Bretagne en Parijs.

De 26-jarige balletdanseres Élise loopt tijdens een voorstelling een blessure op en krijgt te horen dat ze waarschijnlijk nooit meer zal kunnen dansen. Ze is haar doel kwijt en moet haar leven een andere wending geven. Met hulp van vrienden vindt ze ander werk. Dat voert haar naar Bretagne waar ze een gezelschap voor moderne dans ontmoet. De nieuwe ervaringen en vriendschappen wakkeren het vuur weer in haar aan. Zal ze toch weer kunnen dansen?

Hoofdrolspeelster Marion Barbeau is prima ballerina bij het beroemde ballet van de Parijse Opera. Daarnaast verzekerde Klapisch zich voor ‘Encore’ van de samenwerking met choreograaf Hofesh Shechter en zijn gezelschap.

  • Datum dinsdag 12 juli, 14.00 uur
  • Plaats Filmtheater Hilversum, Heerenplein 5
  • Kosten € 9,75 inclusief vooraf koffie of thee met iets lekkers. Alleen met pin betalen. Van te voren al kaartjes te koop aan de kassa.

Filmprogramma 9 augustus  Un Autre Monde

‘Un Autre Monde’ biedt een kijkje in het leven van de familie Lemesle op het moment dat hun gezinsleven bezwijkt onder de werkdruk van man en vader Philippe (Vincent Lindon). De film toont een herkenbaar, belangwekkend verhaal over de moeilijke keuzes die we moeten maken in het leven.

Philippe Lemesle (Lindon) is bedrijfsleider van een Franse fabriek, die in handen is van een Amerikaanse multinational. De werkdruk is hoog en het altijd aanwezige werk zet Philippe’s huwelijk met Anne (Sandrine Kiberlain) onder druk. Hij voelt zich gevangen in zijn baan en gegijzeld door de eisen van zijn superieuren. Dan bereikt Philippe het punt waarop hij moet beslissen hoe zijn eigen leven én dat van zijn gezin verder moet.

Regisseur Stéphane Brizé schetst een overtuigend beeld van een wereld waarin menselijkheid ten prooi valt aan aandeelhouders. ‘Un Autre Monde’ werd geselecteerd voor het festival van Venetië en is, na ‘En Guerre’ en ‘La Loi du Marché’, Brizé’s sluitstuk van zijn trilogie over de perikelen op de arbeidsmarkt.

  • Datum dinsdag 9 augustus, 14.00 uur
  • Plaats Filmtheater Hilversum, Heerenplein 5
  • Kosten € 9,75 inclusief vooraf koffie of thee met iets lekkers. Alleen met pin betalen. Van te voren al kaartjes te koop aan de kassa.