Ja, dat weet ik nog, de Huishoudschool

4 thoughts on “Ja, dat weet ik nog, de Huishoudschool

 1. Was in mijn tijd R.K. Nijverheidsschool voor meisjes
  `Maria in den Wijngaard` in Utrecht, Dat heb ik één schooljaar gedaan toen de MMS mislukte en heette ´Vormingsklas´.
  Ik had die met medische oriëntatie en aansluitend een half jaar interne praktijkstage in een ziekenhuis,
  tijdens welke de meisjes die de stage deden achtereenvolgens op twee afdelingen te werk gesteld werden in het Diaconessenhuis ook te Utrecht.
  Wij leerden o.m. de praktische vakken: kookles, handwerken, wonen theorie en praktijk, schoonmaken, wassen en strijken, waarvoor je je eigen goed mee moest nemen.
  En ik vond het veel leuker dan de MMS!

 2. Ik heb dus op die avond kooklessen gezeten. Onze puddinkjes zijn niet verdwenen, er gingen wel andere dingen fout. Maar ik weet wel dat ik de gangen prachtig vond.
  Toen de appartementen te koop stonden, ben ik naar een kijkdag geweest en was blij dat ze de gangen zo gelaten hadden. De appartementen vond ik niet praktisch.
  Rita Karhof

 3. In de huishoudschool (Maria Goretti), werden ‘s avonds kooklessen gegeven. Aan de kant van de Eemnesserweg stonden de ramen open en de puddinkjes stonden in de vensterbank af te koelen. Je voelt het al aankomen, de regenpijp werd beklommen en mijn broer Joop ging met zijn
  vriend ook Joop een paar puddinkjes eten. Ze zijn niet gesnapt en ze smaakten heerlijk. Dat waren nu echt kwajongensstreken.

 4. Het is niet van de huishoudschool doch van de IVO die zat in Bussum ;daar wou ik naar toe in 1958 doch daar was geen plaats kwam ik op de IVO in Utrecht terecht ;zat daar in Hoograven op diverse locaties ;de laatste was op de Barnsteenlaan ;is helaas gesloopt ten koste van woningen en is niet zo ver van het station Vaartse Rijn ;wil bij deze toch kwijt dat ik enkele leuke werkweken gehad heb met als klapper aan het eind van die schoolperiode een 12- daagse zeilvakantie in Friesland nabij Heeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Please reload

Even geduld...